Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Anyone upgraded to 2008.0(beta) yet?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 11:11 am    Post subject: Anyone upgraded to 2008.0(beta) yet? Reply with quote

I decided to try 2008.0 on two of my IBMs. I left 2007.0 on the one doing the server tasks, but decided to try out 2008.

After a full day of compiling and AMAZINGLY no compile errors, I have the following:
Quote:
ibm_right env.d # emerge --info
Portage 2.1.4.4 (default/linux/powerpc/ppc64/2008.0/64bit-userland/desktop, gcc-4.1.2, glibc-2.6.1-r0, 2.6.24-gentoo-r3 ppc64)
=================================================================
System uname: 2.6.24-gentoo-r3 ppc64 POWER3 (630+)
Timestamp of tree: Wed, 30 Apr 2008 10:34:01 +0000
distcc 2.18.3 powerpc64-unknown-linux-gnu (protocols 1 and 2) (default port 3632) [enabled]
ccache version 2.4 [enabled]
app-shells/bash: 3.2_p17-r1
dev-lang/python: 2.4.4-r9
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r6
dev-util/ccache: 2.4-r7
sys-apps/baselayout: 1.12.11.1
sys-apps/sandbox: 1.2.18.1-r2
sys-devel/autoconf: 2.61-r1
sys-devel/automake: 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2, 1.10.1
sys-devel/binutils: 2.18-r1
sys-devel/gcc-config: 1.4.0-r4
sys-devel/libtool: 1.5.26
virtual/os-headers: 2.6.23-r3
ACCEPT_KEYWORDS="ppc64"
CBUILD="powerpc64-unknown-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -pipe"
CHOST="powerpc64-unknown-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/revdep-reb
uild /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-O2 -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="ccache distcc distlocks metadata-transfer parallel-fetch sandbox sfper
ms strict unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS=" http://open-systems.ufl.edu/mirrors/gentoo "
LANG="en_US.utf8"
MAKEOPTS="-j7"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress
--force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclu
de=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="X acl alsa berkdb bluetooth branding bzip2 cairo cdr cli cracklib crypt cups dbus dri dvd dvdr dvdread eds emboss encode esd evo fam firefox fortran gdbm gif gnome gpm gstreamer gtk hal ibm iconv ipv6 isdnlog jpeg kde kerberos ldap libnotify mad midi mikmod mp3 mpeg mudflap ncurses nls nptl nptlonly ogg opengl ope
nmp pam pcre pdf perl png ppc64 ppds pppd python qt3 qt3support qt4 quicktime readline reflection sdl session spell spl ssl startup-notification svg tcpd tiff truetype unicode vorbis xml xorg xv zlib" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias"
ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="fbdev mach64 mga nv r128 radeon"
Unset: CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORT
DIR_OVERLAY

I was very surprised that this all installed with no compile errors. I may go ahead and upgrade the final PC.
_________________
Greg


Last edited by trigggl on Wed Apr 30, 2008 10:03 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
d2_racing
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 13047
Location: Ste-Foy,Canada

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

I use the 2008.0/desktop profile with my Thinkpad T60P and everthing is fine.

I use this since March 14 I think.
Back to top
View user's profile Send private message
rangerpb
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 19 Jan 2005
Posts: 147

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 6:43 pm    Post subject: 2008 for PPC64 Reply with quote

Remember, as of now, we are still in beta2 for 2008.0. The profiles have undergone a fair amount of change and are still being tested. I would encourage caution on your ppc64 servers if they are production. Otherwise, thanks for the positive report and keep on testing! Appreciate the feedback.
_________________
-->
rangerpb
<--
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 7:35 pm    Post subject: Re: 2008 for PPC64 Reply with quote

rangerpb wrote:
Remember, as of now, we are still in beta2 for 2008.0. The profiles have undergone a fair amount of change and are still being tested. I would encourage caution on your ppc64 servers if they are production. Otherwise, thanks for the positive report and keep on testing! Appreciate the feedback.

Yeah, I guess I should have referenced that. My PPC's are for recreational/educational mostly, so that's why I tried it on 2 of them. One of them I use for an answering machine, otherwise I use them to convert video or other longwinded jobs. No need to tie up the PC. I'm guessing 2008 will run mgetty/vgetty well enough so I'll probably upgrade on the third IBM soon.

If these were production boxes, I would have definitely waited.
_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Thu May 01, 2008 10:57 am    Post subject: First roadblock Reply with quote

Well, I finally found a compile failure. I decided to emerge evince. The process was half way through the dependencies when it failed on gnome-desktop-2.20.3.

#I did a revdep-rebuild requested by poppler-bindings and the second attempt of gnome-desktop compiled successfully.

Well, it looks like I spoke too soon. One IBM "appears" to have been successful, while the other one failed again, but in a slightly different place. ibm_right is apparently struggling with pygtk-2.12.0. It showing a lot of "Could not write function ... No ArgType for ..." messages.

ibm_slow failed on gnome-desktop again.

One of the dependencies of evince warned of having to set 'march' in CFLAGS. Is this really necessary?

Here's part of the ibm_slow error message.
Code:
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbpoolx.mod:632: parser warning : PEReference: %notation.class; not found
        %local.graphics.attrib;"
                                ^
Entity: line 1: parser error : NmToken expected in ATTLIST enumeration
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
        format          () #IMPLIED
                         ^
Entity: line 1: parser error : Content error in the external subset
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
        format          () #IMPLIED
                         ^
Entity: line 1: parser error : Content error in the external subset
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
        format          () #IMPLIED
                            ^
Entity: line 1: parser error : Content error in the external subset
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
        format          () #IMPLIED
                               ^
Entity: line 1: parser error : Content error in the external subset
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
        format          () #IMPLIED
                                  ^
unable to parse fr/lgpl.xml
make[3]: *** [lgpl-fr.omf] Error 1
make[3]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.20.3/work/gnome-desktop-2.20.3/desktop-docs/lgpl'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.20.3/work/gnome-desktop-2.20.3/desktop-docs'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.20.3/work/gnome-desktop-2.20.3'
make: *** [all] Error 2
 *
 * ERROR: gnome-base/gnome-desktop-2.20.3 failed.
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line   49:  Called src_compile
 *             environment, line  631:  Called gnome2_src_compile
 *             environment, line  561:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       emake || die "compile failure"
 *  The die message:
 *   compile failure

_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
jarrett
n00b
n00b


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 56
Location: Atlanta, Georgia, USA

PostPosted: Mon Jun 02, 2008 10:04 pm    Post subject: Re: First roadblock Reply with quote

trigggl wrote:
Code:
* ERROR: gnome-base/gnome-desktop-2.20.3 failed.


Any luck? I'm on x86 and having the same issue and it appears, in google, that you and I are the only ones...
_________________
Jarrett Lee

I used to have company and title here, but I can't do that any more... I guess that's what I get for selling out to an evil corporation. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
d2_racing
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 13047
Location: Ste-Foy,Canada

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Emerge --info, also can you post the exact error plz ?
Back to top
View user's profile Send private message
jarrett
n00b
n00b


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 56
Location: Atlanta, Georgia, USA

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

I did finally find that it is a known issue. There's a bugzilla for it, but I didn't see any work arounds in the bug. It happens in 2.20.3 and in 2.22.1.

Code:

xsltproc -o gpl-hu.omf --stringparam db2omf.basename gpl --stringparam db2omf.format 'docbook' --stringparam db2omf.dtd "-//OASIS//DTD DocBook XML V4.1.2//EN" --stringparam db2omf.lang hu --stringparam db2omf.omf_dir "/usr/share/omf" --stringparam db2omf.help_dir "/usr/share/gnome/help" --stringparam db2omf.omf_in "/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/work/gnome-desktop-2.22.2/desktop-docs/gpl/gpl.omf.in"  `/usr/bin/pkg-config --variable db2omf gnome-doc-utils` hu/gpl.xml || { rm -f "gpl-hu.omf"; exit 1; }
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:115: parser warning : PEReference: %list.class; not found
      %local.divcomponent.mix;">
                               ^
SNIPPED OUTPUT
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:236: parser error : ContentDecl : Name or '(' expected
   | keywordset | itermset | %bibliocomponent.mix;)+)>
                                                  ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:236: parser error : expected '>'
   | keywordset | itermset | %bibliocomponent.mix;)+)>
                                                    ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:236: parser error : Content error in the external subset
   | keywordset | itermset | %bibliocomponent.mix;)+)>
                                                    ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:243: parser warning : PEReference: %setinfo.attlist; not found
<![%setinfo.attlist;[
                    ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:243: parser error : conditional section INCLUDE or IGNORE keyword expected
<![%setinfo.attlist;[
                    ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:243: parser error : Content error in the external subset
<!ATTLIST setinfo
 ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:243: parser error : Content error in the external subset
<!ATTLIST setinfo
    ^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbhierx.mod:243: parser error : Content error in the external subset
<!ATTLIST setinfo
       ^
unable to parse fr/gpl.xml
make[3]: *** [gpl-fr.omf] Error 1
make[3]: *** Waiting for unfinished jobs....
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/dbpoolx.mod:632: parser warning : PEReference: %notation.class; not found
   %local.graphics.attrib;"
                           ^
Entity: line 1: parser error : NmToken expected in ATTLIST enumeration
 %graphics.attrib;
                  ^
Entity: line 4:
   format      () #IMPLIED
                ^
SNIPPED OUTPUT
unable to parse hu/gpl.xml
make[3]: *** [gpl-hu.omf] Error 1
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/docbookx.dtd:126: parser error : EntityValue: '%' forbidden except for entities references

^
SNIPPED OUTPUT
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/docbookx.dtd:126: parser error : EntityValue: " or ' expected

^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/docbookx.dtd:126: parser error : xmlParseEntityDecl: entity method.synop.class not terminated

^
http://www.oasis-open.org/docbook/xml/4.1.2/docbookx.dtd:126: parser error : XML conditional section not closed

^
unable to parse fi/gpl.xml
make[3]: *** [gpl-fi.omf] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/work/gnome-desktop-2.22.2/desktop-docs/gpl'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/work/gnome-desktop-2.22.2/desktop-docs'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/work/gnome-desktop-2.22.2'
make: *** [all] Error 2
 *
 * ERROR: gnome-base/gnome-desktop-2.22.2 failed.
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line   49:  Called src_compile
 *             environment, line 2588:  Called gnome2_src_compile
 *             environment, line 1973:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       emake || die "compile failure"
 *  The die message:
 *   compile failure
 *
 * If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
 * A complete build log is located at '/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/gnome-base/gnome-desktop-2.22.2/temp/environment'.
 *

Code:

vmware-gentoo gnome-desktop # emerge --info                                                                                            (06-02 09:25)
Portage 2.1.4.4 (default/linux/x86/2008.0, gcc-4.1.2, glibc-2.6.1-r0, 2.6.24-gentoo-r8-2008052901 i686)
=================================================================
System uname: 2.6.24-gentoo-r8-2008052901 i686 Genuine Intel(R) CPU T2600 @ 2.16GHz
Timestamp of tree: Mon, 02 Jun 2008 21:18:01 +0000
ccache version 2.4 [enabled]
app-shells/bash:     3.2_p33
dev-java/java-config: 1.3.7, 2.1.6
dev-lang/python:     2.4.4-r13
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r6
dev-util/ccache:     2.4-r7
sys-apps/baselayout: 1.12.11.1
sys-apps/sandbox:    1.2.18.1-r2
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.61-r1
sys-devel/automake:  1.5, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2, 1.10.1
sys-devel/binutils:  2.18-r1
sys-devel/gcc-config: 1.4.0-r4
sys-devel/libtool:   1.5.26
virtual/os-headers:  2.6.23-r3
ACCEPT_KEYWORDS="x86"
CBUILD="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=prescott -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-march=prescott -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="ccache distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="http://mirror.mcs.anl.gov/pub/gentoo/        http://www.gtlib.gatech.edu/pub/gentoo/ "
LANG="en_US.UTF-8"
LC_ALL="en_US.UTF-8"
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.namerica.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="X acl alsa berkdb bzip2 cli cracklib crypt cups dbus djvu dri esd expat fontconfig fortran fpx gd gdbm gnome gnutls graphviz gs gtk hdri iconv isdnlog java jbig jpeg jpeg2k lcms lzo midi motif mudflap ncurses nls nptl nptlonly nsplugin offensive openexr openmp pam pcre perl png pppd python readline reflection samba sdl session spl ssl svg tcl tcpd threads tiff tk truetype unicode vim-pager vim-syntax wmf x86 xcb xml xorg xpm xprint zlib" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1 emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard vmmouse" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="vmware"
Unset:  CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORTDIR_OVERLAY



Where it says "SNIPPED OUTPUT" I cut errors that were so similar only a filename changed or something. If needed, I'll post the rest, but I felt it would clog the forums, especially since this appears to be a gnome issue rather than a PPC issue...
_________________
Jarrett Lee

I used to have company and title here, but I can't do that any more... I guess that's what I get for selling out to an evil corporation. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

I've sleeped a few times since then, but I think there was a use flag that enabled it to finish. I may be wrong and I don't remember what the use flag was.
_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
jarrett
n00b
n00b


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 56
Location: Atlanta, Georgia, USA

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Would you post your use flags for gnome-desktop? Any in make.conf or in /etc/portage/package.use. Then I can compare mine.
_________________
Jarrett Lee

I used to have company and title here, but I can't do that any more... I guess that's what I get for selling out to an evil corporation. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 901
Location: The Village, Portmeirion

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

I think youll want to use MAKEOPTS="-j1" for this one.
Back to top
View user's profile Send private message
jarrett
n00b
n00b


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 56
Location: Atlanta, Georgia, USA

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Rainskellr wrote:
I think youll want to use MAKEOPTS="-j1" for this one.


Nope, still erred. Same as before and everything.
_________________
Jarrett Lee

I used to have company and title here, but I can't do that any more... I guess that's what I get for selling out to an evil corporation. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
jarrett
n00b
n00b


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 56
Location: Atlanta, Georgia, USA

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

I left the MAKEOPTS=-j1 in place and tried it one more time and it worked... Why? I have no idea, but I'm not complaining. Hopefully it'll work when I go to actually use it :P
_________________
Jarrett Lee

I used to have company and title here, but I can't do that any more... I guess that's what I get for selling out to an evil corporation. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

I was remembering wrong. It was a use setting for vlc, which probably isn't relevant:

media-video/vlc vlm
_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 901
Location: The Village, Portmeirion

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Heh, that is a bit strange. :)

Good luck with the rest.
Back to top
View user's profile Send private message
p33t3r
n00b
n00b


Joined: 09 Jun 2008
Posts: 1

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 3:06 pm    Post subject: finaly it works Reply with quote

some probleme here. And i dont get it fixed with only tuning MAKEOPTS="-j1".

any updates?


EDIT:

I can not belive it!!! after trying it twice with MAKEOPTS="-j1" it realy workd

How dirty


Last edited by p33t3r on Mon Jun 09, 2008 3:31 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Shouldn't all the x86 problems be in an x86 forum?

I'm not sure the ppc forum is the best place to get help on it.
_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
xenon
Guru
Guru


Joined: 25 Dec 2002
Posts: 432
Location: Europe

PostPosted: Wed Jun 11, 2008 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

I faced similar issues emerging gnome-desktop first and gucharmap today. Initially, I thought I had fixed it by emerging libxml2 (gnome-desktop went fine after that) but gucharmap only completed its installation after I set MAKEOPTS=-j1. Was the libxml2 thing a mere coincidence? Anyway, +1 from me for the -j1 solution.
Back to top
View user's profile Send private message
3igHankCh0w
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 80
Location: Fort Worth, Texas

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 9:15 pm    Post subject: Reply with quote

I would like to try and get back on topic with my posting on my install of 2008.0beta2 on my G4 1.33ghz 12" iBook
I had a few problems xac did not work so I emerged xserver and Xautoconfig and that worked great so now all is working well I hope to get my wireless working soon my PC laptop which also has Broadcom 43xx wireless works great so I hope it will go well on my mac. I will be installing 2008.0 on my clamshell when the final release comes out and I also have 2 G4 towers that I hope to install gentoo on when I have time. I decided to use xfce4 as it tends to use fewer resources but as with all GUI stuff I find it's all personal preference. I read a book one time about the early days of personal computers and people who used apple2's where called crippled because they had a desktop with icons and did not do everything from the command line my how time has changed or have they?


at 54 they say he's the oldest freshman computer science major
Back to top
View user's profile Send private message
trigggl
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Aug 2007
Posts: 234
Location: Arkansas

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

I still really haven't had any problems with packages in the "stable" branch. I haven't had many problems with ~testing either, only OOo. In fact, I'm running gcc 4.2.4 with -O3 and still not really having any problems.

The only time I use GUI on these things is with ssh tunneled X, which I even use some from work. Sometimes I need xterm for something that PuTTy can't quite do.
_________________
Greg
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum