Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Zen-Sources: 2.6.26-rc3-zen0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Tue May 20, 2008 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

mroconnor wrote:
Sounds good rmh, I'll run those commands. Will git-http-fetch work reliably? I have no git access behind my FW.


yeah we were supposed to get http working a while ago, forgot to pursue it
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
HecHacker1
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 213
Location: UCSD

PostPosted: Wed May 21, 2008 8:38 am    Post subject: Reply with quote

Does zen have the latest git of ext4? I recently switched back to ext4 from reiser4, and it has improved a lot in terms of stability.

But its not as fast anymore because it lost the delayed allocation feature during the merge to mainline.

The latest patches seem to have initial support for delalloc in ext4
http://article.gmane.org/gmane.comp.file-systems.ext4/6590

If not, then i'll try patching it myself later because i suspect delalloc is still buggy. reiser4 is better, but will never get into mainline.

Has anybody got vmware-modules to build with this kernel? It seems proc_root and some other things were removed from 2.6.26. I can build vmware fine with 2.6.25.
Back to top
View user's profile Send private message
dodo1122
Guru
Guru


Joined: 02 Sep 2006
Posts: 347
Location: York, England

PostPosted: Wed May 21, 2008 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Ermm, zen has stable patches from ext4-patch-queue. I also think we have delalloc/mballoc support.

dodo
_________________
#zen-sources on irc.rizon.net
Back to top
View user's profile Send private message
sedorox
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 203

PostPosted: Wed May 21, 2008 11:29 pm    Post subject: Reply with quote

HecHacker1 wrote:

Has anybody got vmware-modules to build with this kernel? It seems proc_root and some other things were removed from 2.6.26. I can build vmware fine with 2.6.25.


I'm wondering the same thing. I use VMWare extensively throughout the day, but sadly I can't use 2.6.26 series kernels yet. I'm also not really that good with code, so I would have no idea where to begin to fix this. This is just kinda a Me Too Post... However, I do love the zen-sources kernels, keep up the good work!
_________________
Home Desktop: Intel i5-2400 3.10ghz | 16G Ram | 1x 60G SSD, 1x 1TB HDD
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Thu May 22, 2008 12:21 am    Post subject: Reply with quote

sedorox wrote:
HecHacker1 wrote:

Has anybody got vmware-modules to build with this kernel? It seems proc_root and some other things were removed from 2.6.26. I can build vmware fine with 2.6.25.


I'm wondering the same thing. I use VMWare extensively throughout the day, but sadly I can't use 2.6.26 series kernels yet. I'm also not really that good with code, so I would have no idea where to begin to fix this. This is just kinda a Me Too Post... However, I do love the zen-sources kernels, keep up the good work!


ahh I tested the virtualbox modules.... they do compile against .26, I didnt test vmware though
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
drescherjm
Advocate
Advocate


Joined: 05 Jun 2004
Posts: 2779
Location: Pittsburgh, PA, USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

BTW with 2.6.26-rc3-zen0 the modules would not build because of the toshiba acpi module.

Code:

  CALL    scripts/checksyscalls.sh
  CC [M]  drivers/acpi/toshiba_acpi.o
drivers/acpi/toshiba_acpi.c: In function 'old_driver_emulation_init':
drivers/acpi/toshiba_acpi.c:674: error: implicit declaration of function 'create_proc_info_entry'
make[2]: *** [drivers/acpi/toshiba_acpi.o] Error 1
make[1]: *** [drivers/acpi] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


I disabled that module because I have a dell laptop and it compiled fine.
_________________
John

My gentoo overlay
Instructons for overlay
Back to top
View user's profile Send private message
mroconnor
Guru
Guru


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 402
Location: USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

I hate to be a pain in the azz with this HDAPS thing but it seems to have stopped working int rc3-zen0. I tried switching from built-in to a module but the module doesn't load. Any ideas?

On another note, did something change in the SATA/PATA code? I recently went to use my DVD drive(which I hardly ever use but needed to rip a CD) and realized that it wasn't recognized. I check to see if there is a /dev/sg0 or something along that line in /dev but nope. It worked fine in the 2.6.25 zen kernels and I pretty sure i havent changed my .config.

As always thanks in advance and Dos Equis to rmh. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Thu May 22, 2008 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

drescherjm wrote:
BTW with 2.6.26-rc3-zen0 the modules would not build because of the toshiba acpi module.

Code:

  CALL    scripts/checksyscalls.sh
  CC [M]  drivers/acpi/toshiba_acpi.o
drivers/acpi/toshiba_acpi.c: In function 'old_driver_emulation_init':
drivers/acpi/toshiba_acpi.c:674: error: implicit declaration of function 'create_proc_info_entry'
make[2]: *** [drivers/acpi/toshiba_acpi.o] Error 1
make[1]: *** [drivers/acpi] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


I disabled that module because I have a dell laptop and it compiled fine.


well its fixed now... why were you using that on a dell anyway?
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Thu May 22, 2008 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

mroconnor wrote:
I hate to be a pain in the azz with this HDAPS thing but it seems to have stopped working int rc3-zen0. I tried switching from built-in to a module but the module doesn't load. Any ideas?

On another note, did something change in the SATA/PATA code? I recently went to use my DVD drive(which I hardly ever use but needed to rip a CD) and realized that it wasn't recognized. I check to see if there is a /dev/sg0 or something along that line in /dev but nope. It worked fine in the 2.6.25 zen kernels and I pretty sure i havent changed my .config.

As always thanks in advance and Dos Equis to rmh. ;)


i dont know whats up with hdaps, i asked dodo since he has a TP, but he is being a bum playing with his PSP and hasnt tested it, maybe i forgot to push the branch....

as for your cdrom, idk what could be causing your issues, im using the same config relating to sata as I did in .25 and everything is working fine, k3b detects my burner with out a problem, all I can suggest now is double check menuconfig
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
mroconnor
Guru
Guru


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 402
Location: USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

PSP?! I need to get one of those!!

My grub.conf looks like this:
Code:

### Gentoo ###
### Available Kernels####
#
### Gentoo ###
root (hd0,0)
title Gentoo Linux Zen-Source 2.6.25-zen2 - STABLE
kernel /boot/vmlinuz-2.6.25-zen2-07807-g099af7b root=/dev/sda3 libata.atapi_enabled=1 combined_mode=libata acpi_sleep=s3_bios,s3_mode udev
#
### Gentoo ###
root (hd0,0)
title Gentoo Linux Zen-Source 2.6.26-rc3-zen0 - EXPERIMENTAL
kernel /boot/vmlinuz-2.6.26-rc3-zen0 root=/dev/sda3 libata.atapi_enabled=1 combined_mode=libata acpi_sleep=s3_bios,s3_mode udev
#
### Gentoo ###
root (hd0,0)
title Gentoo Linux Zen-Source 2.6.26-rc2-zen2-dirty - WORKING
kernel /boot/vmlinuz-2.6.26-rc2-zen2-dirty root=/dev/sda3 libata.atapi_enabled=1 combined_mode=libata acpi_sleep=s3_bios,s3_mode udev
#


I wonder if I don't need the appended 'libata.atapi_enabled=1 combined_mode=libata' ?

I'll check the .configs against each other. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
mroconnor
Guru
Guru


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 402
Location: USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 5:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ok in zen-sources-2.6.25-x I have this
Code:
 CONFIG_ATA_PIIX

but I dont see any drivers listed in the CONFIG_ATA section of zen-sources-2.6.26-x. I think that is my issue.
Back to top
View user's profile Send private message
drescherjm
Advocate
Advocate


Joined: 05 Jun 2004
Posts: 2779
Location: Pittsburgh, PA, USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

rmh3093 wrote:
well its fixed now... why were you using that on a dell anyway?


Never bothered disabling it from a .config from previous kernels.
_________________
John

My gentoo overlay
Instructons for overlay
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Thu May 22, 2008 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

mroconnor wrote:
Ok in zen-sources-2.6.25-x I have this
Code:
 CONFIG_ATA_PIIX

but I dont see any drivers listed in the CONFIG_ATA section of zen-sources-2.6.26-x. I think that is my issue.


oh its there, cause thats the same driver I use

Code:
Symbol: ATA_PIIX [=y]                                                   │ 
  │ Prompt: Intel ESB, ICH, PIIX3, PIIX4 PATA/SATA support                  │ 
  │   Defined at drivers/ata/Kconfig:105                                    │ 
  │   Depends on: ATA && ATA_SFF && PCI                                     │ 
  │   Location:                                                             │ 
  │     -> Device Drivers                                                   │ 
  │       -> Serial ATA (prod) and Parallel ATA (experimental) drivers (ATA │ 
  │         -> ATA SFF support (ATA_SFF [=y])       


EDIT: actually I remember having this issue when i first switch to .26.... you need to enable ATA_SFF
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
mroconnor
Guru
Guru


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 402
Location: USA

PostPosted: Thu May 22, 2008 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

I'll pull this evening and let you know.
Back to top
View user's profile Send private message
dodo1122
Guru
Guru


Joined: 02 Sep 2006
Posts: 347
Location: York, England

PostPosted: Thu May 22, 2008 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

/me hugs his psp ;(

Well, i finally got round to testing hdaps. Right now i'm trying it on gentoo-sources, and then @ zen. I'll edit this when i finish.


dodo
_________________
#zen-sources on irc.rizon.net
Back to top
View user's profile Send private message
HecHacker1
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 213
Location: UCSD

PostPosted: Fri May 23, 2008 12:33 am    Post subject: Reply with quote

dodo1122 wrote:
Ermm, zen has stable patches from ext4-patch-queue. I also think we have delalloc/mballoc support.

dodo


the mount option delalloc does not exist, so i guess this kernel doesn't have the ext4 git patches.

i'm back to 2.6.25 zen because i need vmware.

this page mentions it, but in another language:
http://209.85.141.104/search?q=cache:YLZ-6ItS6UEJ:myn.meganecco.org/2008051100+2.6.26+vmware+proc_root&hl=en&ct=clnk&cd=1&gl=us
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Fri May 23, 2008 3:43 am    Post subject: Reply with quote

HecHacker1 wrote:
dodo1122 wrote:
Ermm, zen has stable patches from ext4-patch-queue. I also think we have delalloc/mballoc support.

dodo


the mount option delalloc does not exist, so i guess this kernel doesn't have the ext4 git patches.

i'm back to 2.6.25 zen because i need vmware.

this page mentions it, but in another language:
http://209.85.141.104/search?q=cache:YLZ-6ItS6UEJ:myn.meganecco.org/2008051100+2.6.26+vmware+proc_root&hl=en&ct=clnk&cd=1&gl=us


i doubt you will see those patches in zen anymore till they get to stable, i think its pretty stupid for anyone to run unstable filesystems, unstable anything else im all for, but unstable fs's just cause headaches
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
mroconnor
Guru
Guru


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 402
Location: USA

PostPosted: Fri May 23, 2008 5:16 am    Post subject: Reply with quote

no dice on HDAPS.

dodo did you have better luck then i did? I get 'unable to load module' even though i didnt build it as a module.
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sun May 25, 2008 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

I just build rc3 and it boots my reiser4 system without a hitch however rebuilding the nvidia-drivers against the new kernel fails.

I'm locked down to nvidia-drivers-1.0.9626 because more recent fails on my gfx card.

I saw a note somewhere that you had done some work to get zen working on NV, is this
an expected issue or can it be got around?

Code:
_STR(nv)"  -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(nvidia)" -c -o /usr/portage/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-1.0.9626/work/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626-pkg0/usr/src/nv/.tmp_nv.o /usr/portage/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-1.0.9626/work/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626-pkg0/usr/src/nv/nv.c
/usr/portage/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-1.0.9626/work/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626-pkg0/usr/src/nv/nv.c:110: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before '*' token
/usr/portage/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-1.0.9626/work/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626-pkg0/usr/src/nv/nv.c: In function 'nvos_create_alloc':
/usr/portage/tmp/portage/x11-drivers/nvidia-drivers-1.0.9626/work/NVIDIA-Linux-x86-1.0-9626-pkg0/usr/src/nv/nv.c:454: error: 'nv_pte_t_cache' undeclared (first use in this function)


Before anyone knocks my card it's a "NV11 [GeForce2 MX400]" . It gives great image and above all is the most recent card I could find without a FAN, ie truely silent. I have a GeForce4 but it makes 10dB more noise than the rest of the system and is badly OTT for a non games machine.

Does this preclude me from using zen or can it be fixed?

Thanks for any help.
8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
roadnottaken
n00b
n00b


Joined: 02 May 2008
Posts: 9

PostPosted: Mon May 26, 2008 12:14 am    Post subject: Reply with quote

You can still use 2.6.25-zen2.
Code:
git pull git://repo.or.cz/r/linux-2.6/zen-sources.git

_________________
BOFH excuse #318:

Your EMAIL is now being delivered by the USPS.
Back to top
View user's profile Send private message
yngwin
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 4572
Location: Suzhou, China

PostPosted: Mon May 26, 2008 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Gentree wrote:
Before anyone knocks my card it's a "NV11 [GeForce2 MX400]" . It gives great image and above all is the most recent card I could find without a FAN, ie truely silent.

Then you didn't look very far. There are several passively cooled newer cards on the market. I have an MSI nVidia 8600GT passive, which I'm happy with. It's perfectly fine for occasional gaming, although it won't do Crysis at highest settings. :wink: It sells here in Holland for around 75 euros.
_________________
"Those who deny freedom to others deserve it not for themselves." - Abraham Lincoln
Free Culture | Defective by Design | EFF
Back to top
View user's profile Send private message
kaosone
Guru
Guru


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 446

PostPosted: Mon May 26, 2008 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

sorry if this is a bit offtopic... but if i have a patch for the kernel, that works pretty much only for me i guess (needed to fix an adapter psx->usb, some of my keys where mapped as axis and not to a button)
i use zen sources git, what's the best way to integrate my patch with zen-sources?
i want that every time i checkout my patch is applied to the kernel, and if there are some hunks rejected just being warned so i can fix it up, or something like that.
i'm a noob to git but i'm pretty sure it's totally possible, i just don't know how :\
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Mon May 26, 2008 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

kaosone wrote:
sorry if this is a bit offtopic... but if i have a patch for the kernel, that works pretty much only for me i guess (needed to fix an adapter psx->usb, some of my keys where mapped as axis and not to a button)
i use zen sources git, what's the best way to integrate my patch with zen-sources?
i want that every time i checkout my patch is applied to the kernel, and if there are some hunks rejected just being warned so i can fix it up, or something like that.
i'm a noob to git but i'm pretty sure it's totally possible, i just don't know how :\


i have one of those ps2/usb controller adapters as well, is that what you are talking about? i havent used it in a while but psx/ps2 controllers are the best... just post the patch here, come on irc and sent it to us, or e-mail us, we can incorporate it
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
kaosone
Guru
Guru


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 446

PostPosted: Mon May 26, 2008 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

yes, it's a psx2usb adapter. i bought one, and all worked fine except for 3 buttons
with jstest came out the buttons where mapped to an axis and not to a button (well can be a bug of the adapter, i don't know)
i made a quick hack to make these button working, just creating 4 more buttons and remapping the axis to those buttons. i highly doubt this patch can be of any intrest for anyone except me, because is not a fix on the joypad handling codebase, but a dirty remap (probably most of the adapters can work just out of the box ;) )
Back to top
View user's profile Send private message
rmh3093
Advocate
Advocate


Joined: 06 Aug 2003
Posts: 2138
Location: Albany, NY

PostPosted: Mon May 26, 2008 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

kaosone wrote:
yes, it's a psx2usb adapter. i bought one, and all worked fine except for 3 buttons
with jstest came out the buttons where mapped to an axis and not to a button (well can be a bug of the adapter, i don't know)
i made a quick hack to make these button working, just creating 4 more buttons and remapping the axis to those buttons. i highly doubt this patch can be of any intrest for anyone except me, because is not a fix on the joypad handling codebase, but a dirty remap (probably most of the adapters can work just out of the box ;) )


well, i know that the touchscreen driver does the same type of crap, many touchscreens use the same chip but one on some screen the x axis will be inverted on others the y and on some both are inverted, i will have to dig my adapter out and see if its working or not, if your buttons were mapped to an axis, does that mean you axis were mapped to buttons, we might be able ot modify the patch to be configurable though menuconfig that way anyone could use the patch
_________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 3 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum