Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Elisa doesn't start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
orgoz
n00b
n00b


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 48

PostPosted: Fri Jul 11, 2008 9:13 am    Post subject: Elisa doesn't start Reply with quote

Hello,

I try to install Elisa on a Gentoo box from Dang's overlay but it doesn't start. The installation seems to be correctly done but when I try to launch elisa, nothing happens :

Code:

orgoz@mythbox ~ $ elisa -t
orgoz@mythbox ~ $ elisa -l
orgoz@mythbox ~ $ cat elisa.log
orgoz@mythbox ~ $ ls -la ~ | grep .elisa
orgoz@mythbox ~ $

Any idea to solve that ?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
orgoz
n00b
n00b


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 48

PostPosted: Sat Jul 12, 2008 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Is there any way to debug a little more the launch process ?
Back to top
View user's profile Send private message
ikshaar
Veteran
Veteran


Joined: 23 Jul 2002
Posts: 1339
Location: Baltimore, MD

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

[edited.... wrong link]

re-emerge pycairo also.
_________________
"May God stands between you and harm in all the empty places where you must walk" - Babylon 5


Last edited by ikshaar on Thu Jul 17, 2008 12:42 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bobert
n00b
n00b


Joined: 26 Sep 2002
Posts: 65
Location: Malaysia

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

Try


Code:
GST_DEBUG=3 elisa &>  elisa.log



and post the resulting elisa.log file here.
Back to top
View user's profile Send private message
lysergicacid
Guru
Guru


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 352
Location: The Universe,Virgo Super Cluster,Milky Way,Earth

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

hi guys and i'm running elisa 0.5.6 from dang's overlay and seem be having excesive cpu usage with it, ie 100% cpu when idle and i can't access the settings in the gui and it seems most of the plugins / themes don't want to work for me, i followed the instructions on the gentoo wiki and read all the posts i could find on here, yet your config files names don't seem to match up with the one the version i'm running seems to create on its first run, can anyone read see any obvious things wrong here please ?

file: /home/mythtv/.elisa-0.5/elisa_0_5_6.conf
Code:

[general]
version = '0.5.6'
install_date = '2008-09-30'
resource_providers = ['amazon.resource_provider:AmazonResourceProvider', 'discogs.discogs_resource:DiscogsResource', 'database.media_scanner:MediaScanner', 'weather.report_provider:WeatherReportProvider', 'base.local_resource:LocalResource', 'youtube.resource_provider:YoutubeResourceProvider', 'filtered_shares.filtered_shares_resource:FilteredSharesResource', 'elisa_updater.resource_provider:UpdaterResourceProvider', 'hal.hal_resource:HALResource', 'search.search_metaresource_provider:SearchMetaresourceProvider', 'yesfm.yesfm_resource:YesfmResource']
metadata_providers = []
service_providers = ['coherence.coherence_service:CoherenceService', 'osso.osso_service:OssoService', 'database.dbus_service:DatabaseDBusServiceProvider']
input_providers = ['lirc.lirc_input:LircInput']
frontends = ['frontend1']
database = 'sqlite:/home/mythtv/.elisa-0.5/elisa.db'

[frontend1]
frontend = 'pigment.pigment_frontend:PigmentFrontend'
theme = 'elisa.plugins.poblesec'
controller_path = '/poblesec'
touchscreen = '0'
use_gtk = '0'
window_width = '0'
headless = '0'
start_fullscreen = '1'

[directories]
video = ['/mnt/series']
pictures = ['/mnt/bits/pics']
music = ['/mnt/mp3']
auto_locations = 0

[database.media_scanner:MediaScanner]
delay = 0.10000000000000001
[search.search_metaresource_provider:SearchMetaresourceProvider]
default_searcher = 'DBSearcher'
[lirc.lirc_input:LircInput]
device = '/dev/lircd'
input_map = '/home/mythtv/.elisa-0.5/.lircrc'
[poblesec.main:PoblesecController]
enable_remove = '1'
viewport_buttons_mode = 'embedded'
[poblesec.poblesec_browser_controller:PoblesecBrowserController]
home = '/poblesec/sections_menu'

Thanks in advance for any info anyone can provide :-)
Back to top
View user's profile Send private message
xathin
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 64
Location: Vancouver, BC

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

I also have a very similar looking config file. I an using all the latest ~amd64 packages on a hardened SELinux system.

As elisa is loading, I get the following error:
Code:
WARN  MainThread       interface_controller         Oct 05 13:53:20  creating frontend frontend1 failed. A full traceback can be found at [Failure instance: Traceback: <type 'exceptions.AttributeError'>: 'NoneType' object has no attribute 'lower'
/usr/lib64/python2.5/site-packages/twisted/internet/defer.py:186:addCallbacks
/usr/lib64/python2.5/site-packages/twisted/internet/defer.py:328:_runCallbacks
/usr/lib64/python2.5/site-packages/elisa/plugins/pigment/pigment_frontend.py:411:frontend_initialized
/usr/lib64/python2.5/site-packages/elisa/plugins/pigment/pigment_frontend.py:107:create-controller
--- <exception caught here> ---
/usr/lib64/python2.5/site-packages/elisa/core/plugin_registry.py:384:create_component
/usr/lib64/python2.5/site-packages/twisted/python/reflect.py:426:namedAny
/usr/lib64/python2.5/site-packages/twisted/python/reflect.py:377:_importAndCheckStack
/usr/lib64/python2.5/site-packages/elisa/plugins/poblesec/main.py:30:<module>
/usr/lib64/python2.5/site-packages/elisa/core/utils/i18n.py:92:install_translation
/usr/lib64/python2.5/gettext.py:465:translation
/usr/lib64/python2.5/gettext.py:437:find
/usr/lib64/python2.5/gettext.py:132:_expand_lang
/usr/lib64/python2.5/locale.py:298:normalize
] (elisa/ore/interface_controller.py:88)
WARN  MainThread       interface_controller          Oct 05 13:52:20  Could not load any frontend (elisa/core/interface_controller.py:123)


There are numerous other WARN's that are displayed as well, but after this displays, elisa remains black (no display), and I cannot exit without hitting CTRL-C in the terminal where I ran it.
Back to top
View user's profile Send private message
ZeroDivide
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 15 Mar 2003
Posts: 86

PostPosted: Mon Oct 06, 2008 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

I've given up on elisa for a while. I had too much trouble with twisted.
But a while back the only way I could start it was by setting the LC_ALL env var.
Code:
LC_ALL="en_US.UTF-8" elisa
Back to top
View user's profile Send private message
lysergicacid
Guru
Guru


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 352
Location: The Universe,Virgo Super Cluster,Milky Way,Earth

PostPosted: Thu Mar 05, 2009 4:21 am    Post subject: Reply with quote

updates please?
_________________
[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2040927.png[/img]
Desktop:
[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2703952.png[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum