Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Wiimote connection issues
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
doesntcount
n00b
n00b


Joined: 30 Sep 2007
Posts: 69
Location: Waterloo

PostPosted: Tue Dec 02, 2008 3:27 am    Post subject: Wiimote connection issues Reply with quote

I was successfully using my wiimote with XBMC for a few weeks and suddenly the event client that connected to the wiimote started giving connection errors like so:

Code:
 # ./xbmc-wiiremote
wiiuse v0.12 loaded.
[INFO] Found 1 bluetooth device(s).
[INFO] Found wiimote (00:1F:32:A9:A0:0A) [id 1].
connect() output sock: Connection reset by peer
[INFO] Found 1 bluetooth device(s).
[INFO] Found wiimote (00:1F:32:A9:A0:0A) [id 1].
connect() output sock: Host is down


To rule out the xbmc client code, i tried using other Wiimote programs like the whiteboard program:

Code:
# ./demo
Screen dimentions: 1280x720
MAC address: #
Put Wiimote in discoverable mode now (press 1+2)...
Socket connect error (control channel)
Unable to connect to wiimote


as well as wminput:

Code:
# # wminput -d
Socket connect error (control channel)
Socket connect error (control channel)


I'm using a kensignton usb dongle. Here's my hiconfig -a:

Code:
# hciconfig -a
hci0:   Type: USB
   BD Address: 00:19:15:60:32:C7 ACL MTU: 1017:8 SCO MTU: 64:8
   UP RUNNING PSCAN ISCAN
   RX bytes:4628 acl:2 sco:0 events:195 errors:0
   TX bytes:953 acl:13 sco:0 commands:66 errors:0
   Features: 0xff 0xff 0x8d 0xfe 0x9b 0xf9 0x00 0x80
   Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3
   Link policy: RSWITCH HOLD SNIFF PARK
   Link mode: SLAVE ACCEPT
   Name: 'BlueZ (0)'
   Class: 0x3e0100
   Service Classes: Networking, Rendering, Capturing
   Device Class: Computer, Uncategorized
   HCI Ver: 2.0 (0x3) HCI Rev: 0x414e LMP Ver: 2.0 (0x3) LMP Subver: 0x430e
   Manufacturer: Broadcom Corporation (15)


What's really annoying is hcitool scan can find the wiimote:

Code:
 # hcitool scan
Scanning ...
   00:1F:32:A9:A0:0A   Nintendo RVL-CNT-01


Also, I've certainly built my kernel with all the appropriate bluetooth flags as instructed here: http://maple.rsvs.ulaval.ca/mediawiki/index.php/Wiimote_on_Gentoo

Anybody have any ideas? I've spent hours trying to debug and I'm at a loss.

Thanks for any help you can provide.
Back to top
View user's profile Send private message
mani001
Guru
Guru


Joined: 04 Dec 2004
Posts: 358
Location: Oleiros

PostPosted: Sat May 09, 2009 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

Any progress there? I'm also trying to use a wiimote as a mouse...
Back to top
View user's profile Send private message
genfrontier
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 6

PostPosted: Sat May 09, 2009 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ahh this sounds like a fun project... Where did you get the xbmc-wiiremote binary? i can't find it in ciiwd or xbmc...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum