Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[kde-testing] and [kde-crazy] KDE4 overlays thread (part 3)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Next  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rtomek
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 210
Location: Chicago

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

I have a problem with kopete-4.2.2, it seems MSN isn't working even with the msn USE flag (worked in 4.2.1). I can't even add an msn account. Here are my USE flags, am I missing something or is MSN support broken?

Code:
[ebuild   R   ] kde-base/kopete-4.2.2  USE="addbookmarks alias autoreplace contactnotes highlight history jabber msn nowlistening oscar pipes privacy ssl statistics texteffect translator urlpicpreview yahoo -bonjour -debug -gadu -groupwise -jingle -kdeprefix -latex -meanwhile -otr -qq -testbed -webpresence -winpopup -wlm" 0 kB
Back to top
View user's profile Send private message
loftwyr
l33t
l33t


Joined: 29 Dec 2004
Posts: 970
Location: 43°38'23.62"N 79°27'8.60"W

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

you need to enable the wlm flag (windows live messenger)
_________________
My emerge --info
Have you run revdep-rebuild lately? It's in gentoolkit and it's worth a shot if things don't work well.
Celebrating 5 years of Gentoo-ing.
Back to top
View user's profile Send private message
rtomek
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 210
Location: Chicago

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

loftwyr wrote:
you need to enable the wlm flag (windows live messenger)


yeah, that fixed it. interesting I didn't need wlm before though...
Back to top
View user's profile Send private message
neuron
Advocate
Advocate


Joined: 28 May 2002
Posts: 2371

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

rtomek wrote:
loftwyr wrote:
you need to enable the wlm flag (windows live messenger)


yeah, that fixed it. interesting I didn't need wlm before though...


wlm is the new plugin for msn, should be a bit better feature wise (supports offline messages for example).
Back to top
View user's profile Send private message
rtomek
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 210
Location: Chicago

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

perhaps msn should be marked as deprecated... seeing as how it doesn't work and all
Back to top
View user's profile Send private message
Tom_
Guru
Guru


Joined: 20 May 2004
Posts: 384
Location: France

PostPosted: Thu Apr 09, 2009 5:57 am    Post subject: Reply with quote

I'm sorry to ask this question again but i really want to use this feature : is anyone able to get amarok-9999 compiled with ipod support ?

What do you think about Kaffeine for KDE4? Is it good enough for daily use?

Thank you a lot. :D
Back to top
View user's profile Send private message
marcus84
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Apr 2008
Posts: 87

PostPosted: Fri Apr 10, 2009 3:30 pm    Post subject: kde4 problem Reply with quote

Hi,

I have a very strange problem with kde4. The fact is that when I execute xdm I see nvidia logo, then the mouse and then a black screen. I have been trying with kdm 4.2.2 and 4.2.69. Neither of them works.

My x11-xorg is:
Code:

[I] x11-base/xorg-x11
     Available versions:  7.2 ~7.3 (~)7.4
     Installed versions:  7.4(14:30:21 22/02/09)
     Homepage:            http://xorg.freedesktop.org
     Description:         An X11 implementation maintained by the X.Org Foundation (meta package)

[D] x11-base/xorg-server
     Available versions:  1.3.0.0-r6 ~1.4.2 (~)1.5.2 ~1.5.3 ~1.5.3-r1 ~1.5.3-r2 {3dfx debug dmx dri hal input_devices_acecad input_devices_aiptek input_devices_calcomp input_devices_citron input_devices_digitaledge input_devices_dmc input_devices_dynapro input_devices_elo2300 input_devices_elographics input_devices_evdev input_devices_fpit input_devices_hyperpen input_devices_jamstudio input_devices_joystick input_devices_keyboard input_devices_magellan input_devices_microtouch input_devices_mouse input_devices_mutouch input_devices_palmax input_devices_penmount input_devices_spaceorb input_devices_summa input_devices_synaptics input_devices_tek4957 input_devices_tslib input_devices_ur98 input_devices_vmmouse input_devices_void input_devices_wacom ipv6 kdrive minimal nptl sdl tslib video_cards_apm video_cards_ark video_cards_ast video_cards_chips video_cards_cirrus video_cards_cyrix video_cards_dummy video_cards_epson video_cards_fbdev video_cards_fglrx video_cards_geode video_cards_glint video_cards_i128 video_cards_i740 video_cards_impact video_cards_imstt video_cards_intel video_cards_mach64 video_cards_mga video_cards_neomagic video_cards_newport video_cards_nsc video_cards_nv video_cards_nvidia video_cards_r128 video_cards_radeon video_cards_radeonhd video_cards_rendition video_cards_s3 video_cards_s3virge video_cards_savage video_cards_siliconmotion video_cards_sis video_cards_sisusb video_cards_sunbw2 video_cards_suncg14 video_cards_suncg3 video_cards_suncg6 video_cards_sunffb video_cards_sunleo video_cards_suntcx video_cards_tdfx video_cards_tga video_cards_trident video_cards_tseng video_cards_v4l video_cards_vermilion video_cards_vesa video_cards_vga video_cards_via video_cards_vmware video_cards_voodoo video_cards_xgi xorg xprint}
     Installed versions:  1.5.3-r5(14:51:49 10/04/09)(hal input_devices_keyboard input_devices_mouse ipv6 nptl sdl video_cards_nvidia video_cards_vesa xorg -3dfx -debug -dmx -input_devices_acecad -input_devices_aiptek -input_devices_calcomp -input_devices_citron -input_devices_digitaledge -input_devices_dmc -input_devices_dynapro -input_devices_elo2300 -input_devices_elographics -input_devices_evdev -input_devices_fpit -input_devices_hyperpen -input_devices_jamstudio -input_devices_joystick -input_devices_magellan -input_devices_microtouch -input_devices_mutouch -input_devices_palmax -input_devices_penmount -input_devices_spaceorb -input_devices_summa -input_devices_synaptics -input_devices_tek4957 -input_devices_tslib -input_devices_ur98 -input_devices_virtualbox -input_devices_vmmouse -input_devices_void -input_devices_wacom -kdrive -minimal -tslib -video_cards_apm -video_cards_ark -video_cards_ast -video_cards_chips -video_cards_cirrus -video_cards_dummy -video_cards_epson -video_cards_fbdev -video_cards_fglrx -video_cards_geode -video_cards_glint -video_cards_i128 -video_cards_i740 -video_cards_impact -video_cards_imstt -video_cards_intel -video_cards_mach64 -video_cards_mga -video_cards_neomagic -video_cards_newport -video_cards_nv -video_cards_r128 -video_cards_radeon -video_cards_radeonhd -video_cards_rendition -video_cards_s3 -video_cards_s3virge -video_cards_savage -video_cards_siliconmotion -video_cards_sis -video_cards_sisusb -video_cards_sunbw2 -video_cards_suncg14 -video_cards_suncg3 -video_cards_suncg6 -video_cards_sunffb -video_cards_sunleo -video_cards_suntcx -video_cards_tdfx -video_cards_tga -video_cards_trident -video_cards_tseng -video_cards_v4l -video_cards_vermilion -video_cards_via -video_cards_virtualbox -video_cards_vmware -video_cards_voodoo -video_cards_xgi)
     Homepage:            http://xorg.freedesktop.org/
     Description:         X.Org X servers


Before some update it worked correctly but I don't know where is the fucking problem. Any idea? Where can I look?

P.D. Blackbox works perfectly executing like: startx /usr/bin/blackbox
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6928
Location: Austria

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Anyone else experiencing that embarrassing amarok bug (live version) where the collection mis-allocates songs to wrong artists? mysql-5.0.76 that is, and that problem seems to exist for months now.

E.g. dragging Emilíana Torrini - Fisherman's Woman over the playlist, it only adds it from tracks 07 to 12. When I manually drag those missing songs into the playlist (from dolphin), they appear as 'Frode Fivel' songs.

EDIT: Now, having moved out that Various Artists folder containing a song of Frode Fivel, those tracks 01 to 06 from Torrini appear artist-less. But my files are tagged correctly without exceptions. What strangeness is going on there?
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
loftwyr
l33t
l33t


Joined: 29 Dec 2004
Posts: 970
Location: 43°38'23.62"N 79°27'8.60"W

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 12:48 pm    Post subject: Re: kde4 problem Reply with quote

marcus84 wrote:
Hi,

I have a very strange problem with kde4. The fact is that when I execute xdm I see nvidia logo, then the mouse and then a black screen. I have been trying with kdm 4.2.2 and 4.2.69. Neither of them works.


Before some update it worked correctly but I don't know where is the fucking problem. Any idea? Where can I look?

P.D. Blackbox works perfectly executing like: startx /usr/bin/blackbox


I had the same problem, does your xorg log end ad loading glx? If yes, eselect opengl to xorg-x11 and then back to nvidia. It fixed mine. IF not, try using some of the newer drivers (Available through some of the overlays)
_________________
My emerge --info
Have you run revdep-rebuild lately? It's in gentoolkit and it's worth a shot if things don't work well.
Celebrating 5 years of Gentoo-ing.
Back to top
View user's profile Send private message
marcus84
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Apr 2008
Posts: 87

PostPosted: Sat Apr 11, 2009 7:03 pm    Post subject: Re: kde4 problem Reply with quote

loftwyr wrote:
marcus84 wrote:
Hi,

I have a very strange problem with kde4. The fact is that when I execute xdm I see nvidia logo, then the mouse and then a black screen. I have been trying with kdm 4.2.2 and 4.2.69. Neither of them works.


Before some update it worked correctly but I don't know where is the fucking problem. Any idea? Where can I look?

P.D. Blackbox works perfectly executing like: startx /usr/bin/blackbox


I had the same problem, does your xorg log end ad loading glx? If yes, eselect opengl to xorg-x11 and then back to nvidia. It fixed mine. IF not, try using some of the newer drivers (Available through some of the overlays)


I think isn't the same problem. Xorg loads correct, but not kdm. KDM shows the follwing lines in logs:
Code:

Apr 11 20:58:31 akapc kdm: :0[7472]: Received unknown or unexpected command -2 from greeter
Apr 11 20:58:31 akapc kdm: :0[7472]: Abnormal termination of greeter for display :0, code 125, signal 0


any suggestion?
Back to top
View user's profile Send private message
Krog
Guru
Guru


Joined: 26 Jun 2007
Posts: 330
Location: Roma, Italy

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 9:21 am    Post subject: Reply with quote

can someone make an ebuild for this new plasma theme (air) that is in developing for 4.3?
http://pinheiro-kde.blogspot.com/2009/02/air-and-kde-43.html
Back to top
View user's profile Send private message
aliquid
n00b
n00b


Joined: 14 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 10:32 am    Post subject: Reply with quote

Krog wrote:
can someone make an ebuild for this new plasma theme (air) that is in developing for 4.3?
http://pinheiro-kde.blogspot.com/2009/02/air-and-kde-43.html

Here you go: emerge -v1 playground-plasma-themes. It's already in overlay for quite some time.
If you don't want to pull other themes but only air you can do:
Code:

cd ~/.kde/share/apps/desktoptheme && svn checkout svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/playground/base/plasma/desktoptheme/air/
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6108
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 11:49 am    Post subject: Reply with quote

mikedee wrote:
Bugs go here

http://bugs.kde.org/


thanks !

I'm currently re-compiling my system with gcc 4.4 so I'll check after that if that bug still exists

Quote:
I have one with okular for a pretty long time:

it doesn't obey if I want to print more than 1 copy of a document it only prints them once so I have to go through the printer dialog as often as I want to print it (amount of copies)

_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
Krog
Guru
Guru


Joined: 26 Jun 2007
Posts: 330
Location: Roma, Italy

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

aliquid wrote:
Krog wrote:
can someone make an ebuild for this new plasma theme (air) that is in developing for 4.3?
http://pinheiro-kde.blogspot.com/2009/02/air-and-kde-43.html

Here you go: emerge -v1 playground-plasma-themes. It's already in overlay for quite some time.
If you don't want to pull other themes but only air you can do:
Code:

cd ~/.kde/share/apps/desktoptheme && svn checkout svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/playground/base/plasma/desktoptheme/air/


thanks, i'm using it now
but it seems somewhat slow
Back to top
View user's profile Send private message
Benni123
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Mar 2005
Posts: 110

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Since kde-4.2.2 is now removed from the overlay, someone should unmask it in the main portage three. It is a bit inkonvenient to set up a package mask file just until someone finally unmasks it. Kde-4.2.2 should have been tested enough...
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6928
Location: Austria

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Or just wait a few hours until that happens anyway? Or do you really have to update _just_now_? :roll:
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
gkmac
Guru
Guru


Joined: 19 Jan 2003
Posts: 333
Location: West Sussex, UK

PostPosted: Sun Apr 12, 2009 10:02 pm    Post subject: Reply with quote

genstorm wrote:
Or do you really have to update _just_now_? :roll:

I wouldn't if I were you. Me and several others updated to 4.2.2 and were rewarded with an empty "Applications" menu.
_________________
If ~amd64 ebuilds are cutting edge, then git-9999 ebuilds are chainsaws.
"Not everyone can ride a unicycle, does that mean we should put another wheel on it?" - Lokheed
Back to top
View user's profile Send private message
rtomek
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 210
Location: Chicago

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 1:42 am    Post subject: Reply with quote

it's not about updating... it's about running 'emerge -auv world'... 110 packages want me to downgrade to their 4.2.1 version and it's annoying, but it should only be for people updating during this short time.
Back to top
View user's profile Send private message
marcus84
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Apr 2008
Posts: 87

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 8:06 am    Post subject: Reply with quote

Where can I find this package:
Code:

emerge: there are no ebuilds to satisfy ">=x11-misc/xdg-utils-1.0.2-r3".
(dependency required by "kde-base/kdelibs-4.2.69" [installed])
(dependency required by "@world" [argument])

¿¿??
Back to top
View user's profile Send private message
rahulthewall
Veteran
Veteran


Joined: 01 Nov 2007
Posts: 1264
Location: Zürich

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 10:01 am    Post subject: Reply with quote

marcus84 wrote:
Where can I find this package:
Code:

emerge: there are no ebuilds to satisfy ">=x11-misc/xdg-utils-1.0.2-r3".
(dependency required by "kde-base/kdelibs-4.2.69" [installed])
(dependency required by "@world" [argument])

¿¿??


In portage!

http://gentoo-portage.com/x11-misc/xdg-utils
_________________
Who shall guard the guards?
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6108
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

DuzaK wrote:
PuckPoltergeist wrote:
kdeprefix-handling in the overlay is an absolute chaos now. KDE isn't installable with kdeprefix set anymore cause the non kde-base apps forcing all kde-base to be installed without kdeprefix. :evil:


same here, amarok and all kde-misc apps are unusable with -kdeprefix.


++

:evil:

isn't there a way to configure amarok or other apps with kdeprefix support ?

it sucks having to use kde4 alone (I'm still heavily relying on several kde-3.5* apps)

thanks
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
neuron
Advocate
Advocate


Joined: 28 May 2002
Posts: 2371

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

you dont need kdeprefix to mix 3.5 and 4.x, it's only for 4.x minor revisions.
Back to top
View user's profile Send private message
tranquilcool
Veteran
Veteran


Joined: 25 Mar 2005
Posts: 1159

PostPosted: Tue Apr 14, 2009 9:35 am    Post subject: Reply with quote

what happened to the kdeprefix with @kde-extras-live?
can't we just go back the way it was before?
removing kdeprefix messes everything up.
_________________
this is a strange strange world.
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6108
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Tue Apr 14, 2009 11:38 am    Post subject: Reply with quote

neuron wrote:
you dont need kdeprefix to mix 3.5 and 4.x, it's only for 4.x minor revisions.


well that's nice - thanks,

BUT pykde4 doesn't seem to compile without kdeprefix right now and thus preventing me to compile and work with kde4 (or there's again some minor problem upstream which will be fixed later allowing to compile it again)
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
neuron
Advocate
Advocate


Joined: 28 May 2002
Posts: 2371

PostPosted: Tue Apr 14, 2009 11:41 am    Post subject: Reply with quote

kernelOfTruth wrote:
neuron wrote:
you dont need kdeprefix to mix 3.5 and 4.x, it's only for 4.x minor revisions.


well that's nice - thanks,

BUT pykde4 doesn't seem to compile without kdeprefix right now and thus preventing me to compile and work with kde4 (or there's again some minor problem upstream which will be fixed later allowing to compile it again)


I've run both 4.6.29 and 4.2.2 (both with -kdeprefix, at seperate times) and had no problems with pykde. Try to build packages without support for pykde first and then rebuild pykde after, I seem to remember that working.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Next
Page 28 of 40

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum