Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
VirtualBox2.1 Bin how to get running? [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
paulh347
n00b
n00b


Joined: 13 Jan 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jan 17, 2009 8:17 pm    Post subject: VirtualBox2.1 Bin how to get running? [solved] Reply with quote

Apologies if I've been a numbskull and missed something...

Downloaded the virtualbox2.1 bin .sh file, ran it. Fails to run because it needs libcap.so.1
Some googling later and I find a recommendation to create a link to the current version of libcap.
I create the link and now Virtualbox fails to run with a 'invalid ELF header' error message.

Some more googling later and I find the gentoo bug forum and some overlays, got git and subversion compiled and got layman installed...

What do I do now? There was a reference to jokey's overly, so I (think) I got the overlay added, but when I try and sync it, it just tells me it's skipping the directory on my machine.

How do I find if I've got the ebuild anywhere? emerge --search just returns the regular 1.6 version.

Any help or pointers as to how to get this to work would be gratefully received.

Thanks in advance

P-


Last edited by paulh347 on Sat Jan 17, 2009 10:13 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
gimpel
Advocate
Advocate


Joined: 15 Oct 2004
Posts: 2720
Location: Munich, Bavaria

PostPosted: Sat Jan 17, 2009 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

I just symlinked /lib64/libcap.so.1 -> /lib64/libcap.so.2.16
_________________
http://proaudio.tuxfamily.org/wiki - pro-audio software overlay
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2843

PostPosted: Sat Jan 17, 2009 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

I just symlinked
Code:
ln -s /lib/libcap.so /opt/VirtualBox/libcap.so.1
and it work.
Back to top
View user's profile Send private message
paulh347
n00b
n00b


Joined: 13 Jan 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jan 17, 2009 10:16 pm    Post subject: Thanks Reply with quote

Thankyou both for your replies.
Slashbeast; I did as you suggested and that worked just fine. I think I'd just created the links in /usr/lib before, not in the Virtualbox directory.
I had to emerge media-libs/libsdl as well to get it working.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum