Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Foutmelding modprobe, na het opnieuw compileren van de kerne
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
daveo
n00b
n00b


Joined: 09 Aug 2003
Posts: 54

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 1:50 pm    Post subject: Foutmelding modprobe, na het opnieuw compileren van de kerne Reply with quote

Hallo,

Ik ben nieuw in gentoo (2 uurtjes) en heb een vraag:
Sinds ik mijn mousedrivers in de kernel heb geladen en dus de module mousedev niet meer nodig heb, zie ik telkens tijdens het booten dat hij toch een "modprobe mousedev" blijft doen. Hoe kan ik deze foutmelding weghalen?, uiteindelijk doet m'n muis het prima. Overigens heb ik modules-update ook met de hand geladen, helaas probleem niet opgelost. Weet iemand een oplossing?

Dave
Back to top
View user's profile Send private message
Rosjahh
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 182
Location: Below sealevel

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

Heb je /etc/modules.autoload aangepast ? Hier staan de modules die bij booten geladen moeten worden, maar wanneer die er niet zijn gaat dat natuurlijk niet lukken.
Back to top
View user's profile Send private message
daveo
n00b
n00b


Joined: 09 Aug 2003
Posts: 54

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

de /etc/modules.autoload.d/ bedoel je neem ik aan? Hierin staan twee files, waaronder mijn kernel versie (kernel-2.5) bestand. Hierin staat helemaal niks aan modules, aangezien ik het meeste al in de kernel heb zitten.
:cry:
D.
Back to top
View user's profile Send private message
Rosjahh
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 182
Location: Below sealevel

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

eh nee, ik bedoel het bestan /etc/modules.autoload, als je dat hebt tenminste ...
Back to top
View user's profile Send private message
daveo
n00b
n00b


Joined: 09 Aug 2003
Posts: 54

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Nope, heb ik niet.... Maar de ham vraag blijft nog steeds, waar start hij die module op, of althans wanneer in welk script, en waarom probeert hij hem te laden terwijl hij al in de kernel is mee gebakken? .. heel raar ...ik heb geruime tijd met Slackeware gewerkt, dat ging lekker en wist alles te staan :) maar nu zoek je je weer een ...:(

D.
Back to top
View user's profile Send private message
Rosjahh
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 182
Location: Below sealevel

PostPosted: Sat Aug 09, 2003 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

Het laden van de modules gebeurt door middel van het script /etc/init.d/modules

Die laadt dus oa de modules die in /etc/modules.autoload staan (regel 47), maar aangezien je die niet hebt zal het hier niet aan liggen. Het script doet nog veel meer, maar ik moet je zeggen dat ik het niet direct zie.

EDIT: Wat is de foutmelding die je krijgt ? Die zou je in het script op kunnen zoeken en zo bekijken waar het spaak loopt.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum