Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Mono 2.2 and mono debugger
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tenspd137
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 391

PostPosted: Sun Mar 15, 2009 4:02 am    Post subject: Mono 2.2 and mono debugger Reply with quote

I don't know if this is even the appropriate forum, but has anyone tried debugging anything generated in mono for the 2.0 framework with mdb? I figured I'd just see if anyone here has any ideas - I have also posted on the mono forums. I created this in monodevelop, but ran the debugger from the command line.

Program:
Code:

using System;

namespace hello
{
   class MainClass
   {
      public static void Main(string[] args)
      {
         Console.WriteLine("Hello World!");
      }
   }
}


Pretty basic - I did this after I had the same problem with something more detailed to try and make sure it wasnt something I did wrong. After compiling the assembly in using monodevelop

Code:

dayd@dcday ~/projects/hello/bin/Debug $ mdb hello.exe
Mono Debugger
(mdb) run
Starting program: hello.exe
EXCEPTION: Mono.Debugger.TargetException: Unsupported `mono' executable: /usr/bin/mono
  at Mono.Debugger.Backend.ProcessServant.Initialize (Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine engine, Mono.Debugger.Backend.Inferior inferior, Boolean is_exec) [0x0021c] in /var/tmp/portage/dev-util/mono-debugger-2.2/work/mono-debugger-2.2/backend/ProcessServant.cs:391
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) Mono.Debugger.Backend.ProcessServant:Initialize (Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine,Mono.Debugger.Backend.Inferior,bool)
  at Mono.Debugger.Backend.ThreadManager.HandleChildEvent (Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine engine, Mono.Debugger.Backend.Inferior inferior, Mono.Debugger.Backend.ChildEvent& cevent, System.Boolean& resume_target) [0x00012] in /var/tmp/portage/dev-util/mono-debugger-2.2/work/mono-debugger-2.2/backend/ThreadManager.cs:167
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) Mono.Debugger.Backend.ThreadManager:HandleChildEvent (Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine,Mono.Debugger.Backend.Inferior,Mono.Debugger.Backend.Inferior/ChildEvent&,bool&)
  at Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine.ProcessEvent (Mono.Debugger.Backend.ChildEvent cevent) [0x001e0] in /var/tmp/portage/dev-util/mono-debugger-2.2/work/mono-debugger-2.2/backend/SingleSteppingEngine.cs:203
  at Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine.ProcessEvent (Int32 status) [0x0000c] in /var/tmp/portage/dev-util/mono-debugger-2.2/work/mono-debugger-2.2/backend/SingleSteppingEngine.cs:152
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) Mono.Debugger.Backend.SingleSteppingEngine:ProcessEvent (int)
  at Mono.Debugger.Backend.ThreadManager.engine_thread_main () [0x000cd] in /var/tmp/portage/dev-util/mono-debugger-2.2/work/mono-debugger-2.2/backend/ThreadManager.cs:326

(ctrl-Z to exit)


Anyway - if anyone has any ideas - I'm all ears. Using mono 2.2 and mono-debugger 2.2, with latest monodevelop. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
loki_val
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Nov 2006
Posts: 408
Location: Denmark

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

mono-2.2-r4 fixes this: bug 256264
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum