Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
chroot probleem met installeren
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
scarfaces
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2003
Posts: 4

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 6:37 pm    Post subject: chroot probleem met installeren Reply with quote

Hallo iedereen,

Ik probeer al vandaag al 5 keer gentoo te installeren maar het gaat elke keer bij het volgende fout.
# cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf gebruik ik want hij vind dit bestand niet en ik gebruik dhcp en heb netwerk verbinding.
Na de onderstaande regel zou je in de nieuwe gentoo omgeving moeten zitten maar helaas gewoon op de cdrom.

Wat doe ik eventueel fout of heeft er iemand tips om toch in de nieuwe gentoo omgeving te komen.


# mount -t proc /proc /mnt/gentoo/proc
# cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf
# chroot /mnt/gentoo /bin/bash
# env-update
Regenerating /etc/ld.so.cache...
# source /etc/profile
(Bovenstaande zal je shell de nieuwe paden en geupdate binaire
bestanden doen gebruiken)
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

sorry maar ik begrijp je niet goed, je geeft het commando:
Code:
cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf

omdat je resolv.conf niet vind ?
Als je het niet vind, waarom probeer je het dan te kopieeren ?
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
scarfaces
n00b
n00b


Joined: 23 Aug 2003
Posts: 4

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 7:31 am    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
sorry maar ik begrijp je niet goed, je geeft het commando:
Code:
cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf

omdat je resolv.conf niet vind ?
Als je het niet vind, waarom probeer je het dan te kopieeren ?


Ik zal even wat duidelijker zijn.
Ik doe dus een stage3 installatie van gentoo.
Eerst kan je je netwerk in orde brengen en dat kan voor mij vie de dhcp eth0 -h CPxxxxxx-x ik ben dus een @home gebruiker.
Ik maak dus geen /etc/resolv.conf document aan met nano -w.
Ik ga daarna mijn partities indelen en formateer deze.
En ga daarna deze mounten met de volgende regels.

# swapon /dev/hdb2
# mount /dev/hdb3 /mnt/gentoo
# mkdir /mnt/gentoo/boot
# mount /dev/hdb1 /mnt/gentoo/boot

En omdat ik de GRP-pakketten gebruik doe ik daarna het volgen.

# tar -xvjpf /mnt/cdrom/stages/stage3-pentium4-20030726.tar.bz2 -C /mnt/gentoo
# tar -xvjf /mnt/cdrom/snapshots/portage-20030731.tar.bz2 -C /mnt/gentoo/usr

# cp -R /mnt/cdrom/distfiles /mnt/gentoo/usr/portage/distfiles
# cp -a /mnt/cdrom/packages /mnt/gentoo/usr/portage/packages

Dus alle pakketten zijn nu gekopieerd.
Nu de chroot nog en daarvoor vul ik het volgende in.

# mount -t proc proc /mnt/gentoo/proc
# chroot /mnt/gentoo /bin/bash
# env-update
Dan krijg je te zien Regenrating /etc/ld.so.cache
# source /etc/profile

Na de source regel zou je in de nieuwe gentoo omgeving moeten komen in /mnt/gentoo dus maar helaas hier gaat het fout en blijf ik de cdrom omgeving zitten.
Wie oh wie kan mij hier mee helpen zit nu al 1 ,5 dag te proberen gentoo te installaren en loop telkens op dit zelfde stukje vast jammer genoeg.

Andre jansen
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 8:52 am    Post subject: Reply with quote

Code:
mount -t proc proc /mnt/gentoo/proc
moet
Code:
mount -t proc /proc /mnt/gentoo/proc
worden
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
iKiddo
Guru
Guru


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 341
Location: Europe?

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Sinds wanneer wordt er geen `mount -o bind proc /mnt/gentoo/proc` meer gebruikt?


Gechecked: op mijn Gentoo 1.4 CD staat in de install.txt `mount -o bind proc /mnt/gentoo/proc` :S
Back to top
View user's profile Send private message
Sven Vermeulen
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 29 Aug 2002
Posts: 1345
Location: Mechelen, Belgium

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 9:00 am    Post subject: Reply with quote

Al een tijdje. Er waren problemen met -o bind voor sommige architecturen, en levert een overhead (ietswat meer performantieverlies).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum