Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problem emerging e2fsprogs - unable to read SONAME
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
blutregens
n00b
n00b


Joined: 29 Dec 2007
Posts: 15

PostPosted: Sun Jul 05, 2009 3:50 am    Post subject: Problem emerging e2fsprogs - unable to read SONAME Reply with quote

I unmerged e2fsprogs and tried to re-emerge it, but I'm getting the following error on the Install Phase:

Code:
(...)
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/nl/LC_MESSAGES
installing nl.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/nl/LC_MESSAGES/e2fsprogs.mo
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/pl
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES
installing pl.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES/e2fsprogs.mo
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/sv
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/sv/LC_MESSAGES
installing sv.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/sv/LC_MESSAGES/e2fsprogs.mo
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/tr
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES
installing tr.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/e2fsprogs.mo
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/vi
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/vi/LC_MESSAGES
installing vi.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/vi/LC_MESSAGES/e2fsprogs.mo
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/zh_CN
mkdir /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image/usr/share/locale/zh_CN/LC_MESSAGES
installing zh_CN.gmo as /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/locale/zh_CN/LC_MESSAGES/e2fsprogs
if test "e2fsprogs" = "gettext-tools"; then \
          /bin/sh ../config/mkinstalldirs /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/gettext/po; \
          for file in Makefile.in.in remove-potcdate.sin quot.sed boldquot.sed en@quot.header en@boldquot.header insert
            /usr/bin/install -c -m 644 ./$file \
                            /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/gettext/po/$file; \
          done; \
          for file in Makevars; do \
            rm -f /var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/image//usr/share/gettext/po/$file; \
          done; \
        else \
          : ; \
        fi
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1/work/e2fsprogs-1.41.7/po'
if test ! -d e2fsck && test ! -d debugfs && test ! -d misc && test ! -d ext2ed ; then make install-libs ; fi
 *
 * ERROR: sys-fs/e2fsprogs-1.41.7-r1 failed.
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line   49:  Called src_install
 *             environment, line 2518:  Called gen_usr_ldscript '-a' 'e2p' 'ext2fs'
 *             environment, line 1480:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *                       [[ -z ${tlib} ]] && die "unable to read SONAME from ${lib}";
 *  The die message:
 *   unable to read SONAME from libe2p.so
 *


Using e2fsprogs-libs-1.41.7, arch x86.
I don't know what else is relevant!

Any help?
Back to top
View user's profile Send private message
blutregens
n00b
n00b


Joined: 29 Dec 2007
Posts: 15

PostPosted: Sun Jul 05, 2009 6:10 am    Post subject: Reply with quote

oh well, it's a known bug

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=276465
Back to top
View user's profile Send private message
Hoek
n00b
n00b


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 35
Location: Bayreuth, Germany

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 1:29 am    Post subject: Reply with quote

I'm having this bug again with e2fsprogs-1.41.8.

Posted a bug report here.
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Hunt
Watchman
Watchman


Joined: 19 Jul 2009
Posts: 5287

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 1:41 am    Post subject: Reply with quote

Maybe try commenting the LDFLAGS. Sometimes they break things. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum