Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Subversion - authentification fail!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marxin
n00b
n00b


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 28

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 10:11 am    Post subject: Subversion - authentification fail! Reply with quote

Hi everyone,
I have spent hours of configurating subversion server on my gentoo box, there is a list of configure files:

svnserve.conf:
Code:

[general]
anon-access = none
auth-access = write
password-db = passwd
authz-db = authz


passwd:
Code:

[users]
marxin = marxin


authz:
Code:

[aliases]
# joe = /C=XZ/ST=Dessert/L=Snake City/O=Snake Oil, Ltd./OU=Research Institute/CN=Joe Average

[groups]
svnusers = marxin

[repository:/var/svn/repos/CGI-task61]
@svnusers = rw


ls -l /var/svn/repos/
Code:

drwxrwx--- 6 apache svnusers 200 Oct  7 09:27 CGI-task61


And my problem is that if I use TortoiseSVN client for browsing a repositary which is stored on my box, I get after entering auth: marxin/marxin answer that autentification has failed :(, please could anybody help me where is problem in my confs ?
Back to top
View user's profile Send private message
stan666
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jun 2007
Posts: 165
Location: Germany

PostPosted: Thu Oct 15, 2009 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

are there any log entries? Can you post the svn related apache config (you are running your svn server via apache, don't you)?
_________________
BOFH Excuse #450:
Terrorists crashed an airplane into the server room, have to remove /bin/laden. (rm -rf /bin/laden)
Back to top
View user's profile Send private message
marxin
n00b
n00b


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 28

PostPosted: Sun Oct 18, 2009 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

I wanted to use apache for svn server, but I want to have only svn:// working. I don't know where subversion exports it's log files ?

Thank you, marxin
Back to top
View user's profile Send private message
stan666
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jun 2007
Posts: 165
Location: Germany

PostPosted: Mon Oct 19, 2009 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

So if you are _not_ using apache (=http(s)+svn://) _maybe_ the user that owns the subversion-server-process probably has no permissions to access the files/folders owned by "apache"!? I only have experience with svn+apache, and with this combination problems are reported inside the apache logs. Maybe you should check /var/log/messages or something like that...

It might also be usefull if you add the --foreground option to the command line, like
Code:

svnserv -d --foreground --log-file <path_to_logfile> <more options>

in order to see what's going wrong.
_________________
BOFH Excuse #450:
Terrorists crashed an airplane into the server room, have to remove /bin/laden. (rm -rf /bin/laden)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum