Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Opera 10 + aspell not working [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
HeXiLeD
Veteran
Veteran


Joined: 20 Aug 2005
Posts: 1068
Location: Online

PostPosted: Sat Oct 10, 2009 6:50 pm    Post subject: Opera 10 + aspell not working [SOLVED] Reply with quote

After the update to opera 10 the aspell stoped working.

Details:


Code:
Version information
Version
10.00

Build
4585

Platform
Linux

System
x86_64, 2.6.30.3

Qt library
4.5.1


Code:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; X11; Linux x86_64; en) Opera 10.00



Code:
 www-client/opera-10.00  USE="-gnome -ia32 -qt-static -qt3" LINGUAS="-be -bg -cs -da de -el -en_GB -es_ES -es_LA -et -fi fr -fr_CA -fy -hi -hr -hu -id -it -ja -ka -ko -lt -mk -nb -nl -nn -pl pt -pt_BR -ro ru -sk -sr -sv -ta -te -tr -uk -zh_CN -zh_HK -zh_TW"

Code:
app-text/aspell-0.60.6  USE="-examples gpm -nls" LINGUAS="-af -be -bg -br -ca -cs -cy -da de -el en -eo -es -et -fi -fo fr -ga -gl -he -hr -is -it -nl -no -pl pt -ro ru -sk -sl -sr -sv -uk -vi"


The matching aspell languages are all installed.

I have read:

http://www.opera.com/support/kb/view/62

Re-emerged it as well as all the aspell packages. Ran aspell-import, tried it with another user login (root).

No solution so far.

any ideas?
_________________
443640, Questioning, Unsolved, BinHost


Last edited by HeXiLeD on Wed Oct 14, 2009 8:52 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Martux
Veteran
Veteran


Joined: 04 Feb 2005
Posts: 1917

PostPosted: Wed Oct 14, 2009 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Did you link your ~/.opera/dictionaries directory to /usr/share/myspell as suggested by the opera-ebuild (see the exact message after emerging opera)? Works fine here.
_________________
"Coincidence is God's way of remaining anonymous."
Albert Einstein
"The road to success is always under construction"
Back to top
View user's profile Send private message
HeXiLeD
Veteran
Veteran


Joined: 20 Aug 2005
Posts: 1068
Location: Online

PostPosted: Wed Oct 14, 2009 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

I must have skiped the ebuild message.

Before:
Code:
$ ls ~/.opera/dictionaries/dictionaries.xml


After symlink was created.

Problem SOLVED
_________________
443640, Questioning, Unsolved, BinHost
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum