Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kleur op TV-out
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Souf
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2003
Posts: 29
Location: Belgium

PostPosted: Thu Sep 04, 2003 3:30 pm    Post subject: Kleur op TV-out Reply with quote

Hallo iedereen,

ik probeer mijn TV-out te configureren als 2e scherm, maar deze toont alles in zwart-wit. Weet er iemand hoe ik dit kan verhelpen?

Dit is mijn XF86Conf:
Code:

---XF86Config---
Section "Monitor"
Identifier  "mon1"
HorizSync   31.1 - 69
VertRefresh 50-90
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "TV"
HorizSync 30-50
VertRefresh 60
EndSection

Section "Device"
Identifier  "NVIDIA GeForce"
Driver      "nvidia"
Option "DPMS"
Option "TwinView"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "SecondMonitorHorizSync"     "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh"   "60"
Option "MetaModes" "1280x1024, 640x480; 1280x1024, 640x480;"
EndSection

Section "Screen"
Identifier  "Screen 1"
Device      "NVIDIA GeForce"
Monitor     "mon1"
DefaultDepth 24
Subsection "Display"
Depth       8
Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort    0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth       16
Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort    0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth       24
Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort    0 0
EndSubsection
EndSection

Section "Screen"
Identifier  "Screen_tvout800"
Device "NVIDIA GeForce"
Monitor     "TV"
DefaultDepth 24
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Subsection "Display"
Depth       24
Modes       "800x600" "640x480"
ViewPort    0 0
EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
Screen "Screen 1"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
EndSection


Groeten,

Souf.
Back to top
View user's profile Send private message
_hesoez_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 103
Location: Belgium-Duffel/Leuven

PostPosted: Thu Sep 04, 2003 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

dees is wa kik heb gedaan om mijn tv te laten werken op mijn geforce:

Code:

Section "Device"
        Identifier "NVIDIA GeForce 4"
        Driver "nvidia"
                                                                               
        Option "TwinView"
        Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
        Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
        Option "ConnectedMonitor" "null,TV"
        Option "TVStandard" "PAL-B"
        Option "TwinViewOrientation" "Clone"
        Option "MetaModes" "1280x1024,null;1024x768,null;800x600,800x600;640x480,640x480"
                                                                               
EndSection


werkte bij mij perfect me kleur en al.
spijtig da mijne tv kapot is :cry:
grtz


Last edited by _hesoez_ on Thu Sep 11, 2003 10:39 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
BernieKe
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Jul 2002
Posts: 130
Location: California/Bangalore/Belgium

PostPosted: Thu Sep 04, 2003 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

heeft het ooit in kleur gewerkt?

met dezelfde kabel als je nu gebruikt?
(ik heb deze week een nieuwe kabel moeten kopen (svideo->cinch) en die gaf zwart/wit beeld, ik ben die gaan inwisselen tegen een ander merk die wel terug kleur geeft)

als je nog nooit de tv-out hebt gebruikt en je gebruikt de meegeleverde kabel:
sluit je hem svideo aan op je tv of videorecorder?
gaat die via een scart-aansluiting? zoja: meestal kun je instellen of de scartingang een svideo kanaal of analoog (lees cinch) kanaal is, als die verkeerd staat (op analoog ipv svideo dus), kan die zwart/wit beeld geven (instelling van je tv of video zelf dus)

kun je op je grafische kaart soms de pal/ntfs instelling met een jumper instellen?
staat die dan wel goed?


deze drie opties staan verkeerd:
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"

deze moeten in de device sectie staan, bij de rest van de nvidia opties
connectedmonitor is best CRT,TV ipv gewoon TV (tenzij je enkel de tv-uitgang wenst te gebruiken, zonder het gewone scherm)

de tweede monitor sectie voor de tv is overbodig, aangezien dat door de nvidia-kernel wordt geregeld

de Option "MetaModes" "1280x1024, 640x480; 1280x1024, 640x480;" optie leest best Option "MetaModes" "800x600,800x600", als je tvout wilt in clone (anders zul je rare effecten krijgen met virtual screens enzo)
Back to top
View user's profile Send private message
sgaap
l33t
l33t


Joined: 16 Aug 2002
Posts: 754
Location: Enschede, The Netherlands

PostPosted: Sun Sep 07, 2003 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb wel eens iets dergelijks gehad met twinview (de voorloper van nview op nvidia kaarten), de oplossing destijds was wat onlogisch: nvtv opstarten zorgde ervoor dat er kleur op t scherm kwam (geen id wat er nu exact de reden van was)
_________________
In "old" Europe we already have a word for "pre-emptive strikes" mr Bush: its called "war"
Back to top
View user's profile Send private message
WHiZZi
n00b
n00b


Joined: 09 Sep 2003
Posts: 24
Location: Rosmalen City

PostPosted: Tue Sep 09, 2003 8:44 am    Post subject: Reply with quote

Kijk of je TV goed is ingesteld, dat lijkt me het probleem (kijken of je TV op Svideo kan)
_________________
Professioneel Gentoo gebruiker
Grootste drumforum van NL
Weird Al Yankovic forum
Back to top
View user's profile Send private message
Souf
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2003
Posts: 29
Location: Belgium

PostPosted: Wed Sep 10, 2003 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

Bedankt allemaal voor de tips!
Kleur is momenteel in orde: ik heb een overgang SVHS naar cinch gebruikt ipv naar SCART.
Maar is het eigenlijk mogelijk dat je beeldscherm een verschillende resolutie gebruikt dan de tv? Ik gebruik op mijn PC-scherm steeds 1024x768 en zou graag tegelijkertijd op de tv 640x480 hebben...

Groeten,

Souf.
Back to top
View user's profile Send private message
_hesoez_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 103
Location: Belgium-Duffel/Leuven

PostPosted: Wed Sep 10, 2003 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

dan moet je de tv als aparte monitor configureren en zo proberen twee verschillende x-servers te draaien. Dit gaat niet met twinview. zie in de nvidia-driver howto(ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/1.0-4496/README.txt), je zal een combinatie van appendix J en R moeten gebruiken. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het zou wel is kunnen lukken.(ga het zeker proberen als mijn tv gefixt is)

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
Souf
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2003
Posts: 29
Location: Belgium

PostPosted: Wed Sep 10, 2003 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Bedankt, dit is wat ik nodig had!
Back to top
View user's profile Send private message
_hesoez_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 103
Location: Belgium-Duffel/Leuven

PostPosted: Wed Sep 10, 2003 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

Code:

#xf86config for tv and monitor on seperate x-server
Section "Monitor"
   Identifier "monitor0"
   HorizSync   31.5 - 64.3
   VertRefresh 50-70
EndSection
Section "Monitor"
   Identifier "monitor1"
   HorizSync   31.5 - 64.3
   VertRefresh 50-70
EndSection
Section "Device"
   Identifier "nvidia0"
   Driver "nvidia"
   BusId "PCI:1:0:0"
   Screen 0
EndSection
Section "Device"
   Identifier "nvidia1"
   Driver "nvidia"
   BusId "PCI:1:0:0"
   Screen 1
   Option "TwinView"
   Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
   Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
   Option "ConnectedMonitor" "null,TV"
   Option "TVStandard" "PAL-B"
   Option "TwinviewOrientation" "Clone"
   Option "MetaModes" "null,640x480"
EndSection
Section "Screen"
   Identifier "screen0"
   Device "nvidia0"
   Monitor "monitor0"
   DefaultDepth 24
   SubSection "Display"
      Depth 24
      Modes "1024x768"
   EndSubSection
EndSection
Section "Screen"
   Identifier "screen1"
   Device "nvidia1"
   Monitor "monitor1"
   DefaultDepth 24
   SubSection "Display"
      Depth 24
      Modes "640x480"
   EndSubSection
EndSection
Section "ServerLayout"
   Screen 0 "Screen0"
   Screen 1 "Screen1" leftOf "Screen0"
   #inputdevices...
EndSection
#hesoez


het zou er zo ongeveer moeten uitzien.
hij zal proberen om een x-server op te starten op monitor0 en op monitor1, en monitor1 word gekloond op de tv met twinview. monitor1 bestaat dus fysiek niet en daar zou hij wel is over kunnen struikelen, maar het is te proberen.

ps: laat me weten als het werkt, thx
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum