Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
lpr cups not supported format
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kabraxis
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2003
Posts: 150

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 9:15 am    Post subject: lpr cups not supported format Reply with quote

Hi i did emerge world after mmm... mayby one year? Now i have a problem: i cant print pdf. I tried remove /etc/cups and remerge cups and few other packages but nothing help. I read all what i found in google and nothing solve my problem or i cant find what i need.

Quote:
lpr K-001-03-10.pdf
lpr: Nieobsługiwany format "application/pdf"!


^In english it`s mean something like: "lpr format not supported application/pdf"

Quote:
tail -n 2 /var/log/cups/error_log
I [09/Apr/2010:14:01:22 +0200] Started "/usr/libexec/cups/cgi-bin/printers.cgi" (pid=1524)
I [12/Apr/2010:11:09:27 +0200] [Job ???] Request file type is application/pdf.


I guess somebody know this error and can help me find the solution ;)

Oh i have to add printer work. I can print normal text from openoffice.
Back to top
View user's profile Send private message
loopx
Advocate
Advocate


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 2787
Location: Belgium / Liège

PostPosted: Sat Jul 17, 2010 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Same problem .. any solution ?
_________________
Mon MediaWiki perso : http://pix-mania.dyndns.org
Back to top
View user's profile Send private message
dmpogo
Advocate
Advocate


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 2526
Location: Canada

PostPosted: Sun Jul 18, 2010 2:31 am    Post subject: Reply with quote

This has been discussed somewhere in forums. There is a bug in CUPS ebuild due to which pdf filter is not being build.

The offending line in /usr/portage/net-print/cups/cups-1.3.11-r2.ebuild

--with-pdftops=/usr/bin/pdftops

which somehow does not work with the full path line. If one changes it to

--with-pdftops=pdftops

then rebuilds the digest

ebuild cups-1.3.11-r2.ebuild digest

and reemerge cups, then everything works.

I think the bug is corrected in unstable cups-1.4, but somehow sits in the stable branch for over two months now. It also causes chromium print to fail (since it generates pdf's)



PS, right, this is bug https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=309901
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum