Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
compiz 0.9.x needs some testing love - ebuilds anyone ?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Fri May 07, 2010 5:34 pm    Post subject: compiz 0.9.x needs some testing love - ebuilds anyone ? Reply with quote

Quote:
Hi everyone,

So we have about 95% of all the bugs fixed for a release and now we need YOUR help to identify the remaining bugs in git master before making the new development branch *official*.

Testing is relatively easy, and can be done without detroying your existing compiz install.

Instructions here .

P.S: This /is/ a rewrite from a code perspective, so it's basically supposed to be functionally equal to 0.8 (with the addition of pluggable rendering backends and reparenting decorations among others). There isn't any major new functionality, so Phoronix please don't run a story about how there isn't any progress whatsoever, because once a release happens you can definitely definitely definitely expect progress :)


Source: http://smspillaz.wordpress.com/2010/05/07/compiz-master-testers-needed/
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sun May 16, 2010 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

*Bump*

Quote:
Hi everyone,
So a release is coming around, but there is nothing stopping you from testing the next development version of compiz right now!
Over the past 2 or so weeks, I’ve gotten some phenomenal amounts of input varying from quirks, crash reports and other problems which I probably wouldn’t have spotted otherwise. As a result, I fixed some really quite serious bugs, including:
...


http://smspillaz.wordpress.com/2010/05/15/bugfixing-and-a-testing/



is there really no interest ?
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
hedmo
l33t
l33t


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 961
Location: halmstad

PostPosted: Mon May 17, 2010 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

What to do to test is ? i am not so good with tar's and stuff like that
but ey if i get à helping hand i Will try that to :D
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Tue May 18, 2010 10:59 am    Post subject: Reply with quote

hedmo wrote:
What to do to test is ? i am not so good with tar's and stuff like that
but ey if i get à helping hand i Will try that to :D


http://forum.compiz.org/viewtopic.php?f=112&t=12565

should give you the information how to do it without ebuilds

hopefully someone from the desktop-effects overlay or other overlay will write the ebuilds needed
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
tallica
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2007
Posts: 152
Location: Lublin, POL

PostPosted: Wed May 19, 2010 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Hello, I'm working on ebuilds.

EDIT:
I've added Compiz 0.9 live ebuilds:
Code:
hg clone http://hg.atheme.org/users/tallica/overlay/

_________________
Gentoo ~AMD64 | Audacious
Back to top
View user's profile Send private message
hedmo
l33t
l33t


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 961
Location: halmstad

PostPosted: Wed May 19, 2010 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

Michal. can you give some more info
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Wed May 19, 2010 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

@Michal.:

thanks a lot ! :D

is it also possible to install those compiz 0.9 live ebuilds in parallel to compiz 0.8 ?


hedmo wrote:
Michal. can you give some more info


paludis:

/etc/paludis/repositories/tallica.conf wrote:

location = ${ROOT}/usr/local/portage/tallica
sync = hg+http://hg.atheme.org/users/tallica/overlay/
master_repository = gentoo
format = ebuild
names_cache = ${location}/.cache/names
write_cache = /var/cache/paludis/metadata


Code:
paludis -s x-tallica


then install compiz via paludis as usual

emerge & pkgcore:

Code:
hg clone http://hg.atheme.org/users/tallica/overlay/ /usr/local/portage/tallica


Code:
chown -R portage:portage /usr/local/portage/tallica


/etc/make.conf wrote:

PORTDIR_OVERLAY="${PORTDIR_OVERLAY} /usr/gentoo/overlays/tallica"


Code:
emerge compiz
?
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
tallica
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2007
Posts: 152
Location: Lublin, POL

PostPosted: Wed May 19, 2010 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

I've added some more ebuilds: x11-wm/compiz-meta x11-libs/compizconfig-backend-gconf x11-plugins/compiz-plugins-unsupported. Actually compizconfig-backend-gconf doesn't seem to build (just wait for a fix ;) ) I won't add x11-libs/compizconfig-backend-kconfig4 because I can't test it... Use meta package for installing:
Code:
emerge compiz-meta

For starting Compiz I use:
Code:
gtk-window-decorator --replace & disown
compiz --replace ccp & disown


@kernelOfTruth:
hmm I use 0.9 only, but it might be possible.
_________________
Gentoo ~AMD64 | Audacious
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Thu May 20, 2010 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

how did you manage to let it compile successfully ?

for me it fails with:

Quote:
WARNING:
"FindCompiz.cmake" file not found in cmake module directories.
It should be installed to allow building of external compiz packages.
Call "sudo make findcompiz_install" to install it.

_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
tallica
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2007
Posts: 152
Location: Lublin, POL

PostPosted: Mon May 24, 2010 9:39 am    Post subject: Reply with quote

hmm do you have file: /usr/share/cmake/Modules/FindCompiz.cmake? This file should be installed. Am I doing something wrong here?
Code:
src_install() {
   cmake-utils_src_install
   mkdir -p "${D}/usr/share/cmake/Modules/"
   cp "${S}/cmake/FindCompiz.cmake" "${D}/usr/share/cmake/Modules/"
}

_________________
Gentoo ~AMD64 | Audacious
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Tue May 25, 2010 10:03 am    Post subject: Reply with quote

I copied it over manually but unfortunately the fix_access_violation.patch fails

and when commenting it out compiz fails anyway:
Quote:
Parse error in command line argument: -DQT_SHARED
Should be: VAR:type=value
CMake Error: No cmake script provided.
CMake Error: Internal CMake error, TryCompile configure of cmake failed
-- Looking for wnck_window_has_name - not found

_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
tallica
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2007
Posts: 152
Location: Lublin, POL

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 9:49 am    Post subject: Reply with quote

I've updated overlay. Please try a fresh install. It works here.
_________________
Gentoo ~AMD64 | Audacious
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Michal. wrote:
I've updated overlay. Please try a fresh install. It works here.


thank you very much Michal ! :D

there were several problems which prevented it from building

I'm still investigating & will post the "fixes" when it built successfully
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

ok summary:

* compiz doesn't build with MAKEOPTS=-j1 higher than -j1 or somewhat high numbers so setting it to MAKEOPTS="-j1" lets it work

* gtk-window-decorator problem - it won't build:
Looking for wnck_window_has_name - not found
Parse error in command line argument: -DQT_SHARED
Should be: VAR:type=value
CMake Error: No cmake script provided.
CMake Error: Internal CMake error, TryCompile configure of cmake failed

USE="-gtk" kind of fixes it (lets compiz build)

down- or upgrading libwnck doesn't help

==> no window-decoration - no gtk-window-decorator --> no go !

* emerald can't be build since it depends on header or other stuff of the old compiz

Quote:
compiz --replace ccp
Backend : ini
Integration : true
Profile : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'resizeinfo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'expo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'notification'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'animation'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'crashhandler'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'neg'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'imgjpeg'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'text'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin '/usr/lib64/compiz/libimgsvg.so' : /usr/lib64/compiz/libimgsvg.so: undefined symbol: decor_apply_gravity
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'imgsvg'
Initializing gnomecompat options...done
Initializing wobbly options...done
Initializing move options...done
Initializing switcher options...done
Initializing resize options...done
Initializing screenshot options...done
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Setting Update "texture_compression"
Setting Update "mipmap"


when disabling the svg plugin: wrote:

compiz --replace ccp
Backend : ini
Integration : true
Profile : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'resizeinfo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'expo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'notification'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'animation'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'crashhandler'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'neg'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'text'
Initializing gnomecompat options...done
Initializing wobbly options...done
Initializing move options...done
Initializing switcher options...done
Initializing resize options...done
Initializing screenshot options...done
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Setting Update "texture_compression"
Setting Update "mipmap"
Segmentation fault


after enabling "copy to texture": wrote:

compiz --replace ccp
Backend : ini
Integration : true
Profile : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'resizeinfo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'expo'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'notification'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'animation'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'crashhandler'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'neg'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'text'
Initializing gnomecompat options...done
Initializing wobbly options...done
Initializing move options...done
Initializing switcher options...done
Initializing resize options...done
Initializing screenshot options...done
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered
Setting Update "texture_compression"
Setting Update "mipmap"



seems like it's still pretty fragile & won't work that well with hardened and graphite optimizations:
Quote:
[ 8632.815124] compiz[22813]: segfault at 40 ip 00007fe0c953104e sp 00007fff8838ebf0 error 4 in libcomposite.so[7fe0c9507000+47000]
[ 8872.885783] compiz[22821]: segfault at 40 ip 00007f2bc7e0404e sp 00007fff06a0f7d0 error 4 in libcomposite.so[7f2bc7dda000+47000]
[ 9106.321899] compiz[22872]: segfault at 1b09e ip 000000000001b09e sp 00007fffe0cc0238 error 14 in libscreenshot.so[7fecb2932000+2d000]
[ 9219.161560] compiz[22917]: segfault at 40 ip 00007ff43309504e sp 00007fff80b65a40 error 4 in libcomposite.so[7ff43306b000+47000]
[ 9688.051692] compiz[22951]: segfault at 40 ip 00007f2d4252f04e sp 00007ffff7838c20 error 4 in libcomposite.so[7f2d42505000+47000]
[11343.123561] compiz[6064]: segfault at 40 ip 00007fad0ca9904e sp 00007fff59726380 error 4 in libcomposite.so[7fad0ca6f000+47000]

_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
tallica
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2007
Posts: 152
Location: Lublin, POL

PostPosted: Sun Jun 06, 2010 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Strange... please try to compile it manually. If problem still occurs report it to upstream.

EDIT:
I've updated Compiz ebuilds. You'll have to unmask them:
Code:
=x11-wm/compiz-meta-9999
=x11-wm/compiz-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-main-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-extra-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-unsupported-9999
=x11-libs/compizconfig-backend-gconf-9999
=x11-libs/libcompizconfig-9999
=x11-apps/ccsm-9999
=dev-python/compizconfig-python-9999

_________________
Gentoo ~AMD64 | Audacious
Back to top
View user's profile Send private message
luispa
Guru
Guru


Joined: 17 Mar 2006
Posts: 357
Location: España

PostPosted: Sat Jun 12, 2010 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Michal. wrote:
Strange... please try to compile it manually. If problem still occurs report it to upstream.

EDIT:
I've updated Compiz ebuilds. You'll have to unmask them:
Code:
=x11-wm/compiz-meta-9999
=x11-wm/compiz-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-main-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-extra-9999
=x11-plugins/compiz-plugins-unsupported-9999
=x11-libs/compizconfig-backend-gconf-9999
=x11-libs/libcompizconfig-9999
=x11-apps/ccsm-9999
=dev-python/compizconfig-python-9999


Hi, just tried but got this issue (it's my first try):

Code:
-- Configuring done
CMake Error in src/CMakeLists.txt:
  Cannot find source file "propertywriter.cpp".  Tried extensions .c .C .c++
  .cc .cpp .cxx .m .M .mm .h .hh .h++ .hm .hpp .hxx .in .txx


-- Build files have been written to: /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz-9999_build


I simply retried and it passed that point, but now stops on:

Code:
:
[  8%] Generating xh/lc_messages/compiz.mo
[  8%] Generating zh_TW/lc_messages/compiz.mo
Generating zh_CN/lc_messages/compiz.mo
Generating zu/lc_messages/compiz.mo
Linking CXX shared library libini.so
[  8%] Built target ini
[ 29%] Built target nls
Linking CXX shared library libcomposite.so
[ 29%] Built target composite
make: *** [all] Error 2
 * ERROR: x11-wm/compiz-9999 failed:
 *   Make failed!
 *
:


Any idea or suggestion?


** EDIT **

I just found that changing MAKEOPTS to -j1 solved the problem

Code:
 MAKEOPTS="-j1" emerge -v =x11-wm/compiz-9999


I'll continue the rest with same option and report back.

emerge -pqv =x11-plugins/compiz-plugins-extra-9999

Code:
/var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-extra-9999/work/compiz-plugins-extra-9999/animationaddon/src/polygon.cpp:38:
/var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-extra-9999/work/compiz-plugins-extra-9999/animationaddon/src/private.h:12:33: error: animation/animation.h: file not found


And also on plugins-main:

Code:

x11-plugins/compiz-plugins-main-9999
[ 39%] Building CXX object colorfilter/CMakeFiles/colorfilter.dir/src/colorfilter.cpp.o
In file included from /var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-main-9999/work/compiz-plugins-main-9999/colorfilter/src/colorfilter.cpp:24:
/var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-main-9999/work/compiz-plugins-main-9999/colorfilter/src/colorfilter.h:47: error: expected template-name before ‘<’ token
/var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-main-9999/work/compiz-plugins-main-9999/colorfilter/src/colorfilter.h:47: error: expected ‘{’ before ‘<’ token
/var/tmp/portage/x11-plugins/compiz-plugins-main-9999/work/compiz-plugins-main-9999/colorfilter/src/colorfilter.h:47: error: expected unqualified-id before ‘<’ token
make[2]: *** [colorfilter/CMakeFiles/colorfilter.dir/src/colorfilter.cpp.o] Error 1
make[1]: *** [colorfilter/CMakeFiles/colorfilter.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2


Any idea?

Thanks in advance,

Luis
Back to top
View user's profile Send private message
pianosaurus
l33t
l33t


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 943
Location: Bash$

PostPosted: Tue Jun 15, 2010 1:24 am    Post subject: Reply with quote

Has anyone been able to compile this recently? I don't have any of the use flags set, and I'm getting (edit: in x11-plugins/compiz-plugins-main-9999):
Code:
error: no matching function for call to ‘PropertyWriter::updateProperty(Window, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >&, bool, Atom)’
/usr/include/compiz/core/propertywriter.h:42: note: candidates are: bool PropertyWriter::updateProperty(Window, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >&, int)

...in mag/CMakeFiles/mag.dir/src/mag.cpp.o at:
Code:
In member function ‘bool MagScreen::terminate(CompAction*, unsigned int, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >)’:
In member function ‘bool MagScreen::initiate(CompAction*, unsigned int, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >)’:
In member function ‘bool MagScreen::zoomIn(CompAction*, unsigned int, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >)’:
In member function ‘bool MagScreen::zoomOut(CompAction*, unsigned int, std::vector<CompOption, std::allocator<CompOption> >)’:


There hasn't been any commits in the last few days, so if the problem is upstream it's been there for a while.

Edit: Oops. Actually, I have cairo, dbus and svg set.
_________________
PKA Cuber
Please add [SOLVED] to the subject of your original post when you feel that your problem is resolved.
Adopt an unanswered post
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 10:23 am    Post subject: Reply with quote

Michal. wrote:
Strange... please try to compile it manually. If problem still occurs report it to upstream.



sure,

currently I'm trying to figure out if it's not an issue from my side:

according to http://bugs.opencompositing.org/show_bug.cgi?id=1308

compiz 0.9x has problems with gcc 4.5


oh - and btw

it's officially released !
http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2010-July/003429.html

Quote:
Compiz 0.9.0 is released!

This is the first unstable release of the Compiz
0.9 series. This release represents a complete rewrite of the 0.8 series from
C to C++, brings a whole new developer API, splits rendering into plugins,
switches the buildsystem from automake to cmake and brings minor functionality
improvements. This release represents the first developer and tester preview of
what will eventually make the 0.10.x stable series. Please note that as such, it
is not yet ready for general use as there are a number of known issues,
regressions and incomplete functionality.

_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
luispa
Guru
Guru


Joined: 17 Mar 2006
Posts: 357
Location: España

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Released, very good news !!

I tried "tallica" yesterday and finally it compiled and worked pretty well with just minor issues, so looking forward for latests version just released. I've not tried desktop-effects overlay under layman which also includes compiz-9999.

Which one is recommended?

Thanks,
Luis
Back to top
View user's profile Send private message
movi
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2008
Posts: 10
Location: Warsaw, Poland

PostPosted: Wed Jul 14, 2010 9:28 am    Post subject: Reply with quote

Please include boost as a dependency for compiz 0.9. I didn't have it installed, and the build (of course) kept failing for me.
Back to top
View user's profile Send private message
ssteinberg
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jul 2010
Posts: 206
Location: Israel

PostPosted: Fri Jul 16, 2010 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Indeed, include boost as dependency. Building from desktop-effects overlay. Fails without boost with no apparent reason.
With boost it at least begins to compile, dies later:
Code:
--------------------------- ACCESS VIOLATION SUMMARY ---------------------------
LOG FILE "/var/log/sandbox/sandbox-1541.log"

VERSION 1.0
FORMAT: F - Function called
FORMAT: S - Access Status
FORMAT: P - Path as passed to function
FORMAT: A - Absolute Path (not canonical)
FORMAT: R - Canonical Path
FORMAT: C - Command Line

F: unlink
S: deny
P: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
A: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
R: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/50-compiz-desktop-key.xml /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml

F: open_wr
S: deny
P: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
A: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
R: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/50-compiz-desktop-key.xml /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-desktop-key.xml

F: unlink
S: deny
P: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
A: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
R: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/50-compiz-key.xml /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml

F: open_wr
S: deny
P: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
A: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
R: /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/50-compiz-key.xml /usr/share/gnome-control-center/keybindings/50-compiz-key.xml

F: unlink
S: deny
P: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
A: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
R: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/libcompiz.so /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so

F: open_wr
S: deny
P: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
A: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
R: /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
C: /usr/bin/cmake -E copy_if_different /var/tmp/portage/x11-wm/compiz-9999/work/compiz_build/gtk/gnome/libcompiz.so /usr/lib64/window-manager-settings/libcompiz.so
--------------------------------------------------------------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
gqman69
n00b
n00b


Joined: 11 Jul 2007
Posts: 50

PostPosted: Mon Jul 26, 2010 7:04 am    Post subject: compiz and android sdk Reply with quote

Weird, when I run the Android Emulator the window is very small and can not be maximized...

So I can't use 0.9 but this works with 0.8.x.
Back to top
View user's profile Send private message
gqman69
n00b
n00b


Joined: 11 Jul 2007
Posts: 50

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, after some investigation I see there's a limitation on this release (0.9).

It doesn't play nice with SDL and the Android Emulator uses it.
Back to top
View user's profile Send private message
pianosaurus
l33t
l33t


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 943
Location: Bash$

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 1:51 am    Post subject: Reply with quote

gqman69 wrote:
Ok, after some investigation I see there's a limitation on this release (0.9).

It doesn't play nice with SDL and the Android Emulator uses it.


Try to export SDL_VIDEO_X11_NODIRECTCOLOR=1 and run the SDL app from that terminal. I don't use the Android Emulator, but it seems to work with all my other SDL apps.
_________________
PKA Cuber
Please add [SOLVED] to the subject of your original post when you feel that your problem is resolved.
Adopt an unanswered post
Back to top
View user's profile Send private message
gqman69
n00b
n00b


Joined: 11 Jul 2007
Posts: 50

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 6:17 am    Post subject: Reply with quote

Thank you very much.

It works!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum