Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kde-sunset and kpowersave
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
k4misiek
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2007
Posts: 50
Location: Poland

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 1:15 pm    Post subject: kde-sunset and kpowersave Reply with quote

Hello, i was trying install power management tool kpowersave but i have got below message:
Code:


gen2 dbus-qt3-old # emerge kpowersave

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!

!!! All ebuilds that could satisfy "kpowersave" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- sys-power/kpowersave-0.7.3-r2 (masked by: invalid: DEPEND: Slot deps are not allowed in EAPI 0: 'dev-libs/dbus-qt3-old:0.70', invalid: RDEPEND: Slot deps are not allowed in EAPI 0: 'dev-libs/dbus-qt3-old:0.70')

For more information, see the MASKED PACKAGES section in the emerge
man page or refer to the Gentoo Handbook.


I read https://bugs.gentoo.org/158711 but I don't know what can I do for solve this problem.
_________________
You are registered as user #464141 with the Linux Counter
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7221
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Desktop Environments to Unsupported Software, overlay ebuild support belongs in US.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
nostradamus1935
n00b
n00b


Joined: 04 Apr 2011
Posts: 1

PostPosted: Mon Apr 04, 2011 4:00 am    Post subject: Reply with quote

Thought I'd post my solution even tough the thread is getting old....

I solved the problem by editing the ebuild (somewhere around /var/lib/layman/kde-sunset/...) and removing the ":0.70" in "dev-libs/dbus-qt3-old:0.70" . Then I made sure dbus-qt3-old:0.70 was emerged, ran "ebuild /var/lib/...etc.ebuild digest" and emerged kpowersave. It works fine now. I hope this helps you. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum