Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
revdep-rebuild broken .so not owned by any package? 'solved'
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
andi_s
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 226
Location: Germany

PostPosted: Fri Feb 11, 2011 5:32 pm    Post subject: revdep-rebuild broken .so not owned by any package? 'solved' Reply with quote

hallo,

ich bekomme diese ausgabe (2.6.37-gentoo x86_64):

Code:

# revdep-rebuild
 * Configuring search environment for revdep-rebuild

 * Checking reverse dependencies
 * Packages containing binaries and libraries broken by a package update
 * will be emerged.

 * Collecting system binaries and libraries
 * Generated new 1_files.rr
 * Collecting complete LD_LIBRARY_PATH
 * Generated new 2_ldpath.rr
 * Checking dynamic linking consistency
[ 49% ]  *   broken /usr/lib64/eclipse-3.5/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/614/1/.cp/libswt-gnome-gtk-3557.so (requires libgnome-2.so.0
libgnomeui-2.so.0
libgnomevfs-2.so.0)
[ 100% ]                 
 * Generated new 3_broken.rr
 * Assigning files to packages
 *  !!! /usr/lib64/eclipse-3.5/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/614/1/.cp/libswt-gnome-gtk-3557.so not owned by any package is broken !!!
 *   /usr/lib64/eclipse-3.5/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/614/1/.cp/libswt-gnome-gtk-3557.so -> (none)
 * Generated new 4_raw.rr and 4_owners.rr
 * Found some broken files, but none of them were associated with known packages
 * Unable to proceed with automatic repairs.
 * The broken files are listed in 4_owners.rr


wenn ich das richtig verstehe, dann benoetigt ein eclipse-bundle die besagten libgnome.so's und da das bundle kein package ist koennen die abhaengigkeit nicht aufgeloest werden.

es waere nett, wenn mir jemand sagen koennte welches eclipse-'bundle' (plugin!?) das problem verursacht.

danke


Last edited by andi_s on Sat Feb 12, 2011 3:58 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Sat Feb 12, 2011 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Das ist vermutlich eine Datei aus einem Eclipse-OSGi-Bundle, dass Du über Eclipse installiert hast.
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
andi_s
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 226
Location: Germany

PostPosted: Sat Feb 12, 2011 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

also die library, die das problem verursacht, ist teil des "Android Development Tools"

zuerst wollte ich eigentlich die fehlenden gnome-libraries emergen, allerdings wuerde dort auch eine menge zeug wie "x11-themes/gnome-icon-theme" mitinstalliert werden und noch ein paar weitere gnome-abhaengigkeiten. ich habe mich daher dafuer entschieden einfach die .so in einen backup-ordner zu verschieben, da ich denke/hoffe das diese .so auf meinem system gar nicht benoetigt wird... nun laeuft revdep-rebuild wenigstens fehlerfrei durch.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum