Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Issues with firefox 4.0 RC1
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
supernovae
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jun 2004
Posts: 82

PostPosted: Tue Mar 22, 2011 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

In response to my original problem it seems to have self resolved with the release of the final ebuild.
Back to top
View user's profile Send private message
bandreabis
Advocate
Advocate


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 2413
Location: イタリアのロディで

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Could you please test this example blog?
I cant see comments clearly. Instead of a white background I can only see a black one.

What about your FF4?

Thank you very much for this check.

Andrea
_________________
Il numero di post non fa di me un esperto! Anzi!
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 3843
Location: Dallas area

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

[rant]
I get up this morning and check to see what's new and ff/xulrunner now wants to pull in gconf/orbit.

I don't know who's decision that was, but if I wanted to run gnome, I'd install it.
I don't have it installed, I walked away from xfce when it wanted to do the same thing.

The whole pull in gnome configurator for a non-gnome package wasn't very bright, IMO
it should have been bracketed with a gnome use flag and not even ask for gnome
stuff unless the flag was set.

[/rant]
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - nouveau, oss4, rx550 for qemu passthrough
Acer laptop E5-575, i3-7100u - i965, alsa
---both---
5.0.13 zen kernel, profile 17.0 (no-pie) amd64-no-multilib
gcc 8.2.0, eudev, openrc, openbox, palemoon
Back to top
View user's profile Send private message
bbee
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2007
Posts: 26

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

Anon-E-moose wrote:
I get up this morning and check to see what's new and ff/xulrunner now wants to pull in gconf/orbit.

Ran into the same. In my case, this pulls in dbus too since I don't have it installed. IIRC previous versions made pulling in gconf dependant on the gnome useflag.

Worse is that firefox now depends on mesa. Well, the ebuild doesn't depend on it, but it will fail to configure if you don't have it installed. I use FF on a server without any sort of graphics or sound hardware, and I don't want the new acceleration. Is there a mozconfig to disable this perhaps?

I also had to patch the ebuild to disable webm, it failed to build otherwise because alsa wasn't installed. But for now I've just hardmasked >=ff4 due to this mass of new dependancies I have no use for.
Back to top
View user's profile Send private message
Etal
Veteran
Veteran


Joined: 15 Jul 2005
Posts: 1682

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm, I am using RC2 (which is supposedly the same as 4.0) and it didn't have the dependency on gconf and it runs fine...

The reasoning in the ebuild is not very convincing either:
Code:
# XXX: GConf is used for setting the default browser
#      revisit to make it optional with GNOME 3
RDEPEND="
   [...]
   >=gnome-base/gconf-1.2.1:2


Anyone want to file a bug and see what happens?
_________________
“And even in authoritarian countries, information networks are helping people discover new facts and making governments more accountable.”– Hillary Clinton, Jan. 21, 2010
Back to top
View user's profile Send private message
ChrisJumper
Advocate
Advocate


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2220
Location: Germany

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 12:20 am    Post subject: Reply with quote

bandreabis wrote:
Could you please test this example blog?
I cant see comments clearly. Instead of a white background I can only see a black one.


In my FF4 it works fine, can read the comments but don't speak the language :D
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 3843
Location: Dallas area

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 12:22 am    Post subject: Reply with quote

ChrisJumper wrote:
bandreabis wrote:
Could you please test this example blog?
I cant see comments clearly. Instead of a white background I can only see a black one.


In my FF4 it works fine, can read the comments but don't speak the language :D


Works fine for me, white background, black letters
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - nouveau, oss4, rx550 for qemu passthrough
Acer laptop E5-575, i3-7100u - i965, alsa
---both---
5.0.13 zen kernel, profile 17.0 (no-pie) amd64-no-multilib
gcc 8.2.0, eudev, openrc, openbox, palemoon
Back to top
View user's profile Send private message
bandreabis
Advocate
Advocate


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 2413
Location: イタリアのロディで

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 5:22 am    Post subject: Reply with quote

Don't know what's happened, now it work well.
Thank you for your check.
_________________
Il numero di post non fa di me un esperto! Anzi!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum