Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Forgot to copy DNS before CHROOT
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gregymann
n00b
n00b


Joined: 08 May 2013
Posts: 7

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 10:45 pm    Post subject: Forgot to copy DNS before CHROOT Reply with quote

Hey newbie here,

I dont know how I missed this step but I dod not copy my dns infor before CHROOTing and now i cannot connect to portage. Any way i can fix this?
Back to top
View user's profile Send private message
666threesixes666
Veteran
Veteran


Joined: 31 May 2011
Posts: 1248
Location: 42.68n 85.41w

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

yes

Code:

echo "nameserver 8.8.8.8" >> /etc/resolv.conf


instead of

Code:

echo "nameserver 8.8.8.8" >> /mnt/gentoo/etc/resolv.conf



(i had 1 tester of an alternate install wiki im writing up run into this, and decided to chroot first then insert name servers)
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 7094
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Or switch to another terminal and do it from there.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
gregymann
n00b
n00b


Joined: 08 May 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

666threesixes666 wrote:
yes

Code:

echo "nameserver 8.8.8.8" >> /etc/resolv.conf


instead of

Code:

echo "nameserver 8.8.8.8" >> /mnt/gentoo/etc/resolv.conf



(i had 1 tester of an alternate install wiki im writing up run into this, and decided to chroot first then insert name servers)


THank You!
Back to top
View user's profile Send private message
gregymann
n00b
n00b


Joined: 08 May 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

Jaglover wrote:
Or switch to another terminal and do it from there.


This may be a stupid question, but how do i switch?
Back to top
View user's profile Send private message
wuzzerd
Guru
Guru


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 454
Location: New Mexico

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

gregymann wrote:
Jaglover wrote:
Or switch to another terminal and do it from there.


This may be a stupid question, but how do i switch?


Alt-Fn (n= 1-6)

You should have 6 terminals.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum