Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Encrypted logical volume missing, but still able to boot?!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
deltamalloc
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2013
Posts: 279

PostPosted: Tue Jul 02, 2013 11:26 pm    Post subject: Encrypted logical volume missing, but still able to boot?! Reply with quote

When I boot my encrypted system I see the following:

Code:

...
* Checking local filesystems ...
fsck.ext4: No such file or directory while trying to open /dev/mapper/cryptvg-root
Possibly non-existent device?
* Operational error [ !! ]
...


Then the system continues to boot as normal.

My question is why is /dev/mapper/cryptvg-root missing? This is the encrypted device contained in /dev/sda2 on my system.

ls -al /dev/mapper/ only shows "control", yet running mount shows that /dev/mapper/cryptvg-root is mounted on /.

Also noteworthy might be that my /etc/fstab seems to be ignored. I have:

/dev/sda1 /boot ...

However /dev/sda1 does not get mounted to /boot.

Edit: Even running vgchange -ay, vgscan, etc, does not help. There is still nothing under /dev/mapper.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum