Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED]Why so many failed emerges lately?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tman11
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jun 2013
Posts: 77

PostPosted: Thu Aug 29, 2013 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

sandbox again stops emerge -e system from finishing. :/
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 7552
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu Aug 29, 2013 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

suggest:
CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"

Looks like a gcc problem occurs while trying to digest amdfam10 and this may or may not be causing a follow on problem that looks like a corrupted gcc.

If amdfam10 is changed to native and
Code:
emerge -uND  world
still fails with similar symptoms and if hu has not provided better advice; I would:
Code:
emerge gcc
emerge system
that failing:
Code:
rm /usr/portage/distfiles/gcc-4.6.3*
rm /usr/portage/sys-devel/gcc/gcc-4.6.3.ebuild
rm /usr/portage/metadata/timestamp.x
emerge --sync
emerge gcc
gcc-config x86_64-pc-linux-gnu-4.6.3
env-update
env-update && source /etc/profile
emerge --oneshot libtool
emerge -uND world
That failing: From a backup (or download a current tarball) extract /usr/lib64/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.6.3 from the tarball to /usr/lib64/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.6.3 on your system.
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
Tman11
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jun 2013
Posts: 77

PostPosted: Fri Aug 30, 2013 4:24 am    Post subject: Reply with quote

didn't work, thank you for your time. i think i will just go back and do a full install when i have the time. I just hate that this is happening now when not but a week ago everything went so smoothly. Thank you again guys
Back to top
View user's profile Send private message
Tman11
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jun 2013
Posts: 77

PostPosted: Fri Aug 30, 2013 4:53 am    Post subject: Reply with quote

i feel like an idot... i downloaded the wrong tarball from the beginning... i grabbed the nomultilab version of 64 instead of the regular 64 tarball at the very top... -.- im sooo sorry for wasting your time guys...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum