Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No devices detected. no screens found,Help Me!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lhw828
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2013
Posts: 58

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 8:35 am    Post subject: No devices detected. no screens found,Help Me! Reply with quote

Code:
[  1032.884]
X.Org X Server 1.13.4
Release Date: 2013-04-17
[  1032.884] X Protocol Version 11, Revision 0
[  1032.884] Build Operating System: Linux 3.10.7-gentoo x86_64 Gentoo
[  1032.884] Current Operating System: Linux lhw 3.10.7-gentoo #1 SMP Tue Sep 3 03:29:43 CST 2013 x86_64
[  1032.884] Kernel command line: root=/dev/ram0 real_root=/dev/sda3
[  1032.885] Build Date: 04 September 2013  09:19:23PM
[  1032.885] 
[  1032.885] Current version of pixman: 0.28.0
[  1032.885]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[  1032.885] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  1032.886] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Sep  5 20:35:51 2013
[  1032.886] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[  1032.886] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[  1032.886] (==) No screen section available. Using defaults.
[  1032.886] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[  1032.886] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[  1032.886] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
   Using a default monitor configuration.
[  1032.886] (==) Automatically adding devices
[  1032.886] (==) Automatically enabling devices
[  1032.886] (==) Automatically adding GPU devices
[  1032.886] (==) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/misc/,
   /usr/share/fonts/TTF/,
   /usr/share/fonts/OTF/,
   /usr/share/fonts/Type1/,
   /usr/share/fonts/100dpi/,
   /usr/share/fonts/75dpi/
[  1032.886] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[  1032.886] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[  1032.886] (II) Loader magic: 0x809c20
[  1032.886] (II) Module ABI versions:
[  1032.886]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[  1032.886]    X.Org Video Driver: 13.1
[  1032.886]    X.Org XInput driver : 18.0
[  1032.886]    X.Org Server Extension : 7.0
[  1032.887] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0152:17aa:308c rev 9, Mem @ 0xf7800000/4194304, 0xe0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
[  1032.887] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[  1032.887] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[  1032.887] Initializing built-in extension SHAPE
[  1032.887] Initializing built-in extension MIT-SHM
[  1032.888] Initializing built-in extension XInputExtension
[  1032.888] Initializing built-in extension XTEST
[  1032.888] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[  1032.888] Initializing built-in extension SYNC
[  1032.888] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[  1032.888] Initializing built-in extension XC-MISC
[  1032.888] Initializing built-in extension XINERAMA
[  1032.888] Initializing built-in extension XFIXES
[  1032.888] Initializing built-in extension RENDER
[  1032.888] Initializing built-in extension RANDR
[  1032.889] Initializing built-in extension COMPOSITE
[  1032.889] Initializing built-in extension DAMAGE
[  1032.889] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[  1032.889] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[  1032.889] Initializing built-in extension RECORD
[  1032.889] Initializing built-in extension DPMS
[  1032.889] Initializing built-in extension X-Resource
[  1032.889] Initializing built-in extension XVideo
[  1032.889] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[  1032.890] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[  1032.890] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[  1032.890] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[  1032.890] Initializing built-in extension DRI2
[  1032.890] (II) "glx" will be loaded by default.
[  1032.890] (II) LoadModule: "dri2"
[  1032.890] (II) Module "dri2" already built-in
[  1032.890] (II) LoadModule: "glamoregl"
[  1032.890] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libglamoregl.so
[  1032.891] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
[  1032.891]    compiled for 1.13.4, module version = 0.5.0
[  1032.891]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  1032.891] (II) LoadModule: "glx"
[  1032.891] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[  1032.891] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[  1032.891]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[  1032.891]    ABI class: X.Org Server Extension, version 7.0
[  1032.891] (==) AIGLX enabled
[  1032.891] Loading extension GLX
[  1032.891] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
[  1032.891] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 1
[  1032.891] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 2
[  1032.891] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 3
[  1032.891] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[  1032.891] (II) LoadModule: "intel"
[  1032.891] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[  1032.891] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[  1032.891]    compiled for 1.13.4, module version = 2.20.13
[  1032.891]    Module class: X.Org Video Driver
[  1032.891]    ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
[  1032.891] (II) LoadModule: "vesa"
[  1032.891] (WW) Warning, couldn't open module vesa
[  1032.891] (II) UnloadModule: "vesa"
[  1032.891] (II) Unloading vesa
[  1032.891] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[  1032.891] (II) LoadModule: "modesetting"
[  1032.891] (WW) Warning, couldn't open module modesetting
[  1032.891] (II) UnloadModule: "modesetting"
[  1032.891] (II) Unloading modesetting
[  1032.891] (EE) Failed to load module "modesetting" (module does not exist, 0)
[  1032.891] (II) LoadModule: "fbdev"
[  1032.892] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
[  1032.892] (II) UnloadModule: "fbdev"
[  1032.892] (II) Unloading fbdev
[  1032.892] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[  1032.892] (II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
   i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
   E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
   965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
   4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
   Sandybridge Desktop (GT1), Sandybridge Desktop (GT2),
   Sandybridge Desktop (GT2+), Sandybridge Mobile (GT1),
   Sandybridge Mobile (GT2), Sandybridge Mobile (GT2+),
   Sandybridge Server, Ivybridge Mobile (GT1), Ivybridge Mobile (GT2),
   Ivybridge Desktop (GT1), Ivybridge Desktop (GT2), Ivybridge Server,
   Ivybridge Server (GT2), Haswell Desktop (GT1), Haswell Desktop (GT2),
   Haswell Desktop (GT2+), Haswell Mobile (GT1), Haswell Mobile (GT2),
   Haswell Mobile (GT2+), Haswell Server (GT1), Haswell Server (GT2),
   Haswell Server (GT2+), Haswell SDV Desktop (GT1),
   Haswell SDV Desktop (GT2), Haswell SDV Desktop (GT2+),
   Haswell SDV Mobile (GT1), Haswell SDV Mobile (GT2),
   Haswell SDV Mobile (GT2+), Haswell SDV Server (GT1),
   Haswell SDV Server (GT2), Haswell SDV Server (GT2+),
   Haswell ULT Desktop (GT1), Haswell ULT Desktop (GT2),
   Haswell ULT Desktop (GT2+), Haswell ULT Mobile (GT1),
   Haswell ULT Mobile (GT2), Haswell ULT Mobile (GT2+),
   Haswell ULT Server (GT1), Haswell ULT Server (GT2),
   Haswell ULT Server (GT2+), Haswell CRW Desktop (GT1),
   Haswell CRW Desktop (GT2), Haswell CRW Desktop (GT2+),
   Haswell CRW Mobile (GT1), Haswell CRW Mobile (GT2),
   Haswell CRW Mobile (GT2+), Haswell CRW Server (GT1),
   Haswell CRW Server (GT2), Haswell CRW Server (GT2+),
   ValleyView PO board
[  1032.892] (--) using VT number 7

[  1032.896] (EE) No devices detected.
[  1032.896]
Fatal server error:
[  1032.896] no screens found
[  1032.896] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[  1032.896] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[  1032.896] (EE)


CPU:intel G2020
Graphics:Integrated


I have installed the X-server and kdemeta, unable to start, the above is an X error log.
Back to top
View user's profile Send private message
fturco
l33t
l33t


Joined: 08 Dec 2010
Posts: 629
Location: Italy

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Did you set the VIDEO_CARDS variable in /etc/portage/make.conf?
Back to top
View user's profile Send private message
lhw828
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2013
Posts: 58

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 9:31 am    Post subject: Reply with quote

fturco wrote:
Did you set the VIDEO_CARDS variable in /etc/portage/make.conf?



yes,VIDEO_CARDS=“intel”
Back to top
View user's profile Send private message
lhw828
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2013
Posts: 58

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 11:05 am    Post subject: Reply with quote

del xorg.conf
startx

ok!

got it!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum