Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] No XOrg mouse or keyboard under VirtualBox Guest
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Sun Nov 03, 2013 9:37 am    Post subject: [Solved] No XOrg mouse or keyboard under VirtualBox Guest Reply with quote

Hoping some of you lovely people can help! It's been a very long time since I installed Gentoo as a VirtualBox Guest OS, and I've run into a bit of a brick wall.

I've got a working console installation up and running, I've emerged "virtualbox-guest-additions", added the additions to the default runlevel (which appear to be loaded OK with lsmod) but whenever I start gdm (manually at the moment) I'm getting the graphical login prompt but neither my mouse nor my keyboard respond.

I'm a bit lost at the moment - any clues?
_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer


Last edited by IceFreak2000 on Fri Nov 08, 2013 1:06 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
zolom
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2012
Posts: 32

PostPosted: Sun Nov 03, 2013 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

I'm no expert, but these are solutions that I've found for similar problems in the past.
You need this in your make.conf. If you don't have it, try adding it and rebuilding:
Code:
INPUT_DEVICES="evdev"


Also, emerging xf86-input-keyboard and xf86-input-mouse might fix the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Mon Nov 04, 2013 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

I've tried adding "evdev" to INPUT_DEVICES, and explicitly emerging xf86-input-keyboard and xf86-input-mouse but no luck.

Any other ideas?
_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer
Back to top
View user's profile Send private message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Wed Nov 06, 2013 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Any ideas would be appreciated - drawing a blank here...
_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer
Back to top
View user's profile Send private message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Output from Xorg.0.log:

Code:
[   315.052]
X.Org X Server 1.13.4
Release Date: 2013-04-17
[   315.054] X Protocol Version 11, Revision 0
[   315.054] Build Operating System: Linux 3.10.7-gentoo-r1 i686 Gentoo
[   315.054] Current Operating System: Linux gentoovm 3.10.7-gentoo-r1 #3 SMP Fri Nov 1 08:38:39 GMT 2013 i686
[   315.054] Kernel command line: root=/dev/sda3
[   315.054] Build Date: 30 October 2013  10:42:04PM
[   315.054] 
[   315.054] Current version of pixman: 0.30.2
[   315.054]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[   315.054] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   315.054] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Nov  7 10:47:35 2013
[   315.054] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[   315.054] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[   315.054] (==) ServerLayout "Default Layout"
[   315.054] (**) |-->Screen "Screen-vboxvideo" (0)
[   315.054] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[   315.054] (**) |   |-->Device "Device-vboxvideo"
[   315.054] (==) No monitor specified for screen "Screen-vboxvideo".
   Using a default monitor configuration.
[   315.054] (==) Automatically adding devices
[   315.054] (==) Automatically enabling devices
[   315.054] (==) Automatically adding GPU devices
[   315.061] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[   315.061]    Entry deleted from font path.
[   315.061] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[   315.061]    Entry deleted from font path.
[   315.061] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[   315.061]    Entry deleted from font path.
[   315.061] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[   315.061]    Entry deleted from font path.
[   315.061]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[   315.062] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[   315.062]    Entry deleted from font path.
[   315.062]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[   315.062] (==) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/misc/
[   315.062] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[   315.062] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[   315.062] (II) Loader magic: 0x825a620
[   315.062] (II) Module ABI versions:
[   315.062]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   315.062]    X.Org Video Driver: 13.1
[   315.062]    X.Org XInput driver : 18.0
[   315.062]    X.Org Server Extension : 7.0
[   315.069] (--) PCI:*(0:0:2:0) 80ee:beef:0000:0000 rev 0, Mem @ 0xe0000000/67108864
[   315.069] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[   315.070] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[   315.070] Initializing built-in extension SHAPE
[   315.070] Initializing built-in extension MIT-SHM
[   315.070] Initializing built-in extension XInputExtension
[   315.071] Initializing built-in extension XTEST
[   315.072] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[   315.072] Initializing built-in extension SYNC
[   315.072] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[   315.072] Initializing built-in extension XC-MISC
[   315.072] Initializing built-in extension XINERAMA
[   315.072] Initializing built-in extension XFIXES
[   315.072] Initializing built-in extension RENDER
[   315.072] Initializing built-in extension RANDR
[   315.072] Initializing built-in extension COMPOSITE
[   315.072] Initializing built-in extension DAMAGE
[   315.072] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[   315.072] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[   315.074] Initializing built-in extension RECORD
[   315.075] Initializing built-in extension DPMS
[   315.077] Initializing built-in extension X-Resource
[   315.077] Initializing built-in extension XVideo
[   315.077] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[   315.077] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[   315.080] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[   315.080] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[   315.080] Initializing built-in extension DRI2
[   315.081] (II) LoadModule: "glx"
[   315.084] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   315.086] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[   315.086]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[   315.086]    ABI class: X.Org Server Extension, version 7.0
[   315.086] (==) AIGLX enabled
[   315.087] Loading extension GLX
[   315.087] (II) LoadModule: "vboxvideo"
[   315.088] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vboxvideo_drv.so
[   315.088] (II) Module vboxvideo: vendor="Oracle Corporation"
[   315.088]    compiled for 10.13.0, module version = 1.0.1
[   315.088]    Module class: X.Org Video Driver
[   315.088]    ABI class: X.Org Video Driver, version 13.0
[   315.088] (**) Load address of symbol "VBOXVIDEO" is 0xb725b280
[   315.088] (II) VBoxVideo: guest driver for VirtualBox: vbox
[   315.089] (--) using VT number 7

[   315.100] (II) VBoxVideo(0): VirtualBox guest additions video driver version 4.1.26_OSE
[   315.100] (II) Loading sub module "ramdac"
[   315.100] (II) LoadModule: "ramdac"
[   315.100] (II) Module "ramdac" already built-in
[   315.100] (II) Loading sub module "fb"
[   315.100] (II) LoadModule: "fb"
[   315.110] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[   315.111] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[   315.111]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[   315.111]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   315.111] (II) Loading sub module "shadowfb"
[   315.111] (II) LoadModule: "shadowfb"
[   315.111] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libshadowfb.so
[   315.112] (II) Module shadowfb: vendor="X.Org Foundation"
[   315.112]    compiled for 1.13.4, module version = 1.0.0
[   315.112]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   315.112] (II) Loading sub module "vgahw"
[   315.112] (II) LoadModule: "vgahw"
[   315.112] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libvgahw.so
[   315.113] (II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
[   315.113]    compiled for 1.13.4, module version = 0.1.0
[   315.113]    ABI class: X.Org Video Driver, version 13.1
[   315.113] (II) Loading sub module "dri"
[   315.113] (II) LoadModule: "dri"
[   315.113] (II) Module "dri" already built-in
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Creating default Display subsection in Screen section
   "Screen-vboxvideo" for depth/fbbpp 24/32
[   315.115] (==) VBoxVideo(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[   315.115] (--) VBoxVideo(0): Virtual size is 32000x32000 (pitch 32000)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBoxInitialMode": 47.8 MHz (scaled from 0.0 MHz), 46.4 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBoxInitialMode"x0.0   47.83  1024 1026 1028 1030  768 770 772 774 (46.4 kHz b)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBoxDynamicMode": 47.8 MHz (scaled from 0.0 MHz), 46.4 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBoxDynamicMode"x0.0   47.83  1024 1026 1028 1030  768 770 772 774 (46.4 kHz b)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBoxDynamicMode": 47.8 MHz (scaled from 0.0 MHz), 46.4 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBoxDynamicMode"x0.0   47.83  1024 1026 1028 1030  768 770 772 774 (46.4 kHz b)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBox-1024x768": 47.8 MHz (scaled from 0.0 MHz), 46.4 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBox-1024x768"x0.0   47.83  1024 1026 1028 1030  768 770 772 774 (46.4 kHz b)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBox-800x600": 29.3 MHz (scaled from 0.0 MHz), 36.4 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBox-800x600"x0.0   29.31  800 802 804 806  600 602 604 606 (36.4 kHz b)
[   315.115] (**) VBoxVideo(0):  Built-in mode "VBox-640x480": 18.8 MHz (scaled from 0.0 MHz), 29.2 kHz, 60.0 Hz
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): Modeline "VBox-640x480"x0.0   18.84  640 642 644 646  480 482 484 486 (29.2 kHz b)
[   315.115] (II) VBoxVideo(0): vgaHWGetIOBase: hwp->IOBase is 0x03d0
[   315.115] (==) VBoxVideo(0): RGB weight 888
[   315.115] (==) VBoxVideo(0): Default visual is TrueColor
[   315.115] (==) VBoxVideo(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[   315.115] (==) VBoxVideo(0): DPI set to (96, 96)
[   315.116] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[   316.232] (EE) [drm] drmOpen failed.
[   316.232] (EE) VBoxVideo(0): DRIScreenInit failed, disabling DRI.
[   316.232] (II) VBoxVideo(0): visual configurations initialized
[   316.233] (II) VBoxVideo(0): Requested monitor count: 1
[   316.233] (II) VBoxVideo(0): Output VBOX0 has no monitor section
[   316.233] (II) VBoxVideo(0): Output VBOX0 has no monitor section
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): EDID for output VBOX0
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Manufacturer: VBX  Model: 0  Serial#: 50332672
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Year: 1990  Week: 1
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): EDID Version: 1.3
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Digital Display Input
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Indeterminate output size
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Gamma: 2.20
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): DPMS capabilities: StandBy Suspend Off
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Supported color encodings: RGB 4:4:4 YCrCb 4:4:4
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Default color space is primary color space
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): First detailed timing is preferred mode
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): redX: 0.640 redY: 0.330   greenX: 0.300 greenY: 0.600
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): blueX: 0.150 blueY: 0.060   whiteX: 0.312 whiteY: 0.329
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Manufacturer's mask: 0
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Supported detailed timing:
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): clock: 47.8 MHz   Image Size:  0 x 0 mm
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): h_active: 1024  h_sync: 1026  h_sync_end 1028 h_blank_end 1030 h_border: 0
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): v_active: 768  v_sync: 770  v_sync_end 772 v_blanking: 774 v_border: 0
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Ranges: V min: 0 V max: 200 Hz, H min: 0 H max: 200 kHz, PixClock max 1005 MHz
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): Monitor name: VBOX monitor
[   316.234] (II) VBoxVideo(0): EDID (in hex):
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    00ffffffffffff005858000000040003
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    0100010380000078eeee91a3544c9926
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    0f505400000001010101010101010101
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    010101010101af120006400006300202
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    2200000000000000000000fd0000c800
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    c864000a202020202020000000fc0056
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    424f58206d6f6e69746f720a00000010
[   316.234] (II) VBoxVideo(0):    000a20202020202020202020202000fb
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Printing probed modes for output VBOX0
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Modeline "1024x768"x60.0   47.83  1024 1026 1028 1030  768 770 772 774 (46.4 kHz Pb)
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Modeline "800x600"x60.0   29.31  800 802 804 806  600 602 604 606 (36.4 kHz b)
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Modeline "640x480"x60.0   18.84  640 642 644 646  480 482 484 486 (29.2 kHz b)
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Output VBOX0 connected
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Using exact sizes for initial modes
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Output VBOX0 using initial mode 1024x768
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): Using default gamma of (1.0, 1.0, 1.0) unless otherwise stated.
[   316.236] (II) VBoxVideo(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
[   316.237] (==) VBoxVideo(0): DPMS enabled
[   316.237] (--) RandR disabled
[   316.249] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
[   316.249] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI capable
[   316.276] (II) AIGLX: Loaded and initialized swrast
[   316.277] (II) GLX: Initialized DRISWRAST GL provider for screen 0
[   316.277] (II) VBoxVideo(0): Setting screen physical size to 270 x 203
[   316.368] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event0)
[   316.368] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   316.368] (II) LoadModule: "evdev"
[   316.368] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[   316.368] (II) UnloadModule: "evdev"
[   316.368] (II) Unloading evdev
[   316.368] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.368] (EE) No input driver matching `evdev'
[   316.368] (II) config/udev: Adding input device Sleep Button (/dev/input/event1)
[   316.368] (**) Sleep Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   316.368] (II) LoadModule: "evdev"
[   316.368] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[   316.368] (II) UnloadModule: "evdev"
[   316.368] (II) Unloading evdev
[   316.368] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.368] (EE) No input driver matching `evdev'
[   316.371] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event2)
[   316.371] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   316.371] (II) LoadModule: "evdev"
[   316.371] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[   316.371] (II) UnloadModule: "evdev"
[   316.372] (II) Unloading evdev
[   316.372] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.372] (EE) No input driver matching `evdev'
[   316.372] (II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/event3)
[   316.372] (**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[   316.372] (II) LoadModule: "evdev"
[   316.373] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[   316.373] (II) UnloadModule: "evdev"
[   316.373] (II) Unloading evdev
[   316.373] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.373] (EE) No input driver matching `evdev'
[   316.373] (II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/mouse0)
[   316.374] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[   316.374] (II) This device may have been added with another device file.
[   316.374] (II) config/udev: Adding input device VirtualBox mouse integration (/dev/input/event4)
[   316.374] (**) VirtualBox mouse integration: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[   316.374] (II) LoadModule: "evdev"
[   316.374] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[   316.374] (II) UnloadModule: "evdev"
[   316.374] (II) Unloading evdev
[   316.374] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.374] (EE) No input driver matching `evdev'
[   323.232] Server terminated successfully (0). Closing log file.


http://bpaste.net/show/147528/
_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer
Back to top
View user's profile Send private message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 11:16 am    Post subject: Reply with quote

/etc/X11/xorg.conf
Code:
Section "Device"
   Identifier  "Device-vboxvideo"
   Driver      "vboxvideo"
EndSection
Section "Screen"
   Identifier  "Screen-vboxvideo"
   Device      "Device-vboxvideo"
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier  "Default Layout"
   Screen      "Screen-vboxvideo"
EndSection


/etc/portage/make.conf
Code:
# These settings were set by the catalyst build script that automatically
# built this stage.
# Please consult /usr/share/portage/config/make.conf.example for a more
# detailed example.
CFLAGS="-O2 -march=i686 -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
# WARNING: Changing your CHOST is not something that should be done lightly.
# Please consult http://www.gentoo.org/doc/en/change-chost.xml before changing.
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
# These are the USE flags that were used in addition to what is provided by the
# profile used for building.
USE="bindist"
PORTDIR="/usr/portage"
DISTDIR="${PORTDIR}/distfiles"
PKGDIR="${PORTDIR}/packages"

GENTOO_MIRRORS="http://ftp.heanet.ie/pub/gentoo/ ftp://ftp.heanet.ie/pub/gentoo/ rsync://ftp.heanet.ie/pub/gentoo/ ftp://mirror.bytemark.co.uk/gentoo/ http://mirror.bytemark.co.uk/gentoo/ rsync://mirror.bytemark.co.uk/gentoo/ http://mirror.qubenet.net/mirror/gentoo/ ftp://ftp.mirrorservice.org/sites/distfiles.gentoo.org/ http://www.mirrorservice.org/sites/distfiles.gentoo.org/ rsync://rsync.mirrorservice.org/distfiles.gentoo.org/"

SYNC="rsync://rsync.uk.gentoo.org/gentoo-portage"
MAKEOPTS="-j2"
USE="nptl -ipv6 -fortran unicode"
VIDEO_CARDS="virtualbox"
INPUT_DEVICES="evdev"

_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer
Back to top
View user's profile Send private message
zolom
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2012
Posts: 32

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Again, I'm not an expert but I would guess your problem is probably here:
Code:
[   316.368] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[   316.368] (EE) No input driver matching `evdev'

Try this in root or with sudo:
Code:
modprobe evdev

^This should not give you any problems. It sounds like maybe you didn't rebuild the system after editing your make.conf which is probably why you seem not to have it. INPUT_DEVICES="evdev" is like a global use flag. If you're unfamiliar with this please read https://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=2&chap=1. If you have not rebuilt the system since you began to install this may pull in a lot of packages, especially if you have a lot of global use flags. If you didn't rebuild after editing your make.conf this should add global evdev support, which may be your problem. Try:
Code:
emerge --update --deep --with-bdeps=y --newuse  -av world
emerge gentoolkit && revdep-rebuild

If you've removed any packages you should emerge --depclean to keep your system tidy. If that doesn't fix it then maybe the problem could also be in your kernel. Did you configure your own kernel or use genkernel? Did you read the part about enabling USB HID in your kernel in http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1&chap=7?
Back to top
View user's profile Send private message
IceFreak2000
n00b
n00b


Joined: 04 Jan 2005
Posts: 26

PostPosted: Fri Nov 08, 2013 1:05 pm    Post subject: Reply with quote

Many thanks; I rebuilt as you suggested using

Code:
emerge --update --deep --with-bdeps=y --newuse  -av world
emerge gentoolkit && revdep-rebuild


and then rebuilt the x11 drivers

Code:
emerge -1 $(qlist -IC x11-drivers)


and everything sprang into life - mouse, keyboard and even screen resizing work perfectly.
_________________
"Life is like a sewer; what you get out of it depends on what you put into it" - Tom Lehrer
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum