Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Saitek Yoke - No Joystick Input
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ackle
Developer
Developer


Joined: 22 Nov 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu Jan 16, 2014 1:10 pm    Post subject: Saitek Yoke - No Joystick Input Reply with quote

I recently switched my FlightGear box from lubuntu to Gentoo. Everything was working fine under lubuntu. After getting Gentoo set up and everything installed, I can't seem to get any input on my Saitek Pro Flight Yoke. I also have a set of Saitek Pro Flight Rudder pedals and they are working just fine.

lsusb detects the yoke and pedals:

Code:
$ lsusb
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 004: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer
Bus 002 Device 009: ID 06a3:0bac Saitek PLC Pro Flight Yoke
Bus 002 Device 008: ID 06a3:712c Saitek PLC Pro Flight Yoke integrated hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 006: ID 06a3:0763 Saitek PLC Pro Flight Rudder Pedals
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 046d:0807 Logitech, Inc. Webcam B500
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 003: ID 0566:4006 Monterey International Corp.
Bus 004 Device 004: ID 413c:2006 Dell Computer Corp.
Bus 004 Device 002: ID 413c:1004 Dell Computer Corp.
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub


I even have the js* devices there:
Code:
$ ls -al /dev/input/js*
crw-rw-rw-+ 1 root root 13, 0 Jan 16 07:53 /dev/input/js0
crw-r--r--  1 root root 13, 1 Jan 16 07:54 /dev/input/js1


I initially thought it was a permission or ACL issue with js0, but after removing all ACLs and setting the permissions the same as js1, I still have no movement input on js0. [/code]

I've built in CONFIG_INPUT_JOYDEV, CONFIG_INPUT_JOYSTICK, USB HID support, etc. Kernel config: http://bpaste.net/show/168673/

When I run jstest /dev/input/js0 (Saitek yoke), and move any axis, no movement is detected. When I run jstest /dev/input/js1 (Saitek pedals), I have movement on every axis.

Initially thinking it was a hardware failure, I rebooted to a live lubuntu USB stick and ran jstest on the Yoke - it works there. So I'm missing something on the Gentoo side to get this yoke to work.
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 7090
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Fri Jan 17, 2014 4:28 am    Post subject: Reply with quote

You could look at lsmod output in Lubuntu to see what's loaded. My 2 cents.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
ackle
Developer
Developer


Joined: 22 Nov 2011
Posts: 4

PostPosted: Sun Jan 19, 2014 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, I did that before. Yesterday I went through all the kernel modules loaded in lubuntu again and made sure I have everything in Gentoo. I even updated to 3.11.10 this morning (lubuntu was on 3.11.0) and still no luck.

Any other ideas, folks?
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Watchman
Watchman


Joined: 29 May 2005
Posts: 7090
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Tue Jan 21, 2014 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

Try with vanilla-sources?
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum