Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Screen flickering with >nvidia-drivers-331.*
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mephist0
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Sep 2005
Posts: 94
Location: Germany, near Frankfurt/Main

PostPosted: Thu Aug 28, 2014 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

gentoorockerfr wrote:
yes i have nvidia to opengl,
also 1.15 version of xorg-server

ps kernel 3.15 and nvidia-driver 340.17
terrible screen-video flickering/tearing...
why...?
i will try to use 304 driver version....


Which Desktop environment are you using?

I had the same problem with my HTPC and xbmc. I used Gnome for a while now. I read in the xbmc forums disabling composite would solve the tearing.

So I disabled the composite extension in xorg.conf and changed the XSession in lightdm to xbmc. TADA! Tearing is gone :)

But Gnome, I think, requires the composite extension.

I am currently getting rid of Gnome on my desktop PC. I will switch to xfce, which doesn't require the composite extension. I had also tearing on the desktop PC on Gnome with mplayer.
_________________
There is only one God, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: 'Not today!'

Fotoblog
Back to top
View user's profile Send private message
gentoorockerfr
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 May 2012
Posts: 203

PostPosted: Wed Feb 25, 2015 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

the problem exists in 346 driver...
a simple workaround is to set vsync to none and back to when is poor in kwin desktop effects...but this is not really a solution..
i am running 3.18 kernel kde gentoo64
Back to top
View user's profile Send private message
Holysword
l33t
l33t


Joined: 19 Nov 2006
Posts: 946
Location: Greece

PostPosted: Fri Feb 27, 2015 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

gentoorockerfr wrote:
the problem exists in 346 driver...
a simple workaround is to set vsync to none and back to when is poor in kwin desktop effects...but this is not really a solution..
i am running 3.18 kernel kde gentoo64

I can confirm that the problem persists on nvidia-drivers-346.35, but its not the ***only problem***:
https://bugs.gentoo.org/attachment.cgi?id=397514&action=edit

So be careful with the updates meanwhile. Meanwhile I cannot test test much as I'm using xorg-x11 opengl as a workaround to bug#541372.
_________________
"Nolite arbitrari quia venerim mittere pacem in terram non veni pacem mittere sed gladium" (Yeshua Ha Mashiach)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum