Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How to get the broadcom based wirless cards working
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kesereti
Guru
Guru


Joined: 07 Nov 2002
Posts: 520

PostPosted: Sat Jan 10, 2004 12:48 am    Post subject: Tip: Styles can be applied quickly to selected text. Reply with quote

The only limitation I'm aware of in the ndiswrapper driver is that it can lock your system up if you use SMP or Hyperthreading...for some reason it doesn't play nice with those =) But other than that, it works like a charm...and since the performance increases on a Hyperthreaded machine are debatable, you're not giving THAT much up for a free solution to the problem ^_^
Back to top
View user's profile Send private message
RSay
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Dec 2003
Posts: 100
Location: Cleveland

PostPosted: Mon Jan 12, 2004 3:06 am    Post subject: Reply with quote

Has anyone been able to get the wpa supplicant working with the broadcom wireless cards?
Back to top
View user's profile Send private message
viperlin
Veteran
Veteran


Joined: 15 Apr 2003
Posts: 1317
Location: UK

PostPosted: Sat Apr 03, 2004 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

using linuxant here, has anybody solved the problem of having negative numbers for signal quality, e.g.

iwconfig wrote:

eth0 IEEE 802.11-DS ESSID:"Rlyeh" Nickname:"Cthulhu"
Mode:Managed Frequency:2.462GHz Access Point: 00:09:5B:A2:A1:4B
Bit Rate=11Mb/s Tx-Power=20 dBm
RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:####-####-####-####-####-####-## Security mode:restricted
Power Management:off
Link Quality:1/1 Signal level:-49 dBm Noise level:-200 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0


see.
Back to top
View user's profile Send private message
BigBaaadBob
Guru
Guru


Joined: 19 Apr 2003
Posts: 342
Location: Swampscott, MA USA

PostPosted: Sun Apr 04, 2004 9:21 pm    Post subject: Doesn't work on a ZE4610 Reply with quote

I can't get this to work on my laptop (HP ZE4610). I think the problem is in the PCI subsystem. Consider:
Code:
harvey root # lspci
pcilib: Cannot open /proc/bus/pci/02/00.0
Unable to read 64 bytes of configuration space.
...
harvey root # lspci -H1
...
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM94306 802.11g (rev 03)
harvey root #

As a result, driverload just gives up:
Code:
harvey root # modprobe driverloader
Warning: loading /lib/modules/2.4.25-gentoo/misc/driverloader.o will taint the kernel: non-GPL license - see LICENSE file; Copyright (c)2003-2004 Linuxant inc.
  See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
/lib/modules/2.4.25-gentoo/misc/driverloader.o: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
      You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.25-gentoo/misc/driverloader.o: insmod /lib/modules/2.4.25-gentoo/misc/driverloader.o failed
/lib/modules/2.4.25-gentoo/misc/driverloader.o: insmod driverloader failed

I've built my kernel with "direct" PCI access but no joy. Any suggestions?
[EDIT] Upgrading to 2.6.3 fixed this for me.
Back to top
View user's profile Send private message
wildbillg
n00b
n00b


Joined: 31 Mar 2004
Posts: 18

PostPosted: Tue Apr 13, 2004 7:44 pm    Post subject: Installed Linuxant driver loader... Reply with quote

Hi there,

I've gotten to about step 5 of these directions, but I think I've hit a fairly obvious wall...

My problem is that I have no desktop installed and I'm still running Gentoo from a shell. It seems that to install a desktop, my machine keeps trying to hit the internet, which of course it can't, because my network card (WMP11) isn't working yet...

So can anyone tell me if I can install a desktop from somewhere else (like the live CD)? I can't get to the configuration step without a browser from what I've been reading, so I'm more or less stuck here...

And do I need to download the Windows drivers from Linuxant as well?

I'm running kernel 2.4.24, which I installed from stage 3 from a Live CD

If I type "lspci" I get this regarding my wireless Linksys WMP11 PCI card:

Network Controller: Broadcom Corporation BCM4301 802.11b (rev 01)

I've emerged wireless-tools

When I type
ifconfig
I only get "lo"

When I type
iwconfig
I get "lo no wireless extension"


Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum