Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mount.cifs does not work on installed hardrive
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Niimura
n00b
n00b


Joined: 05 Jul 2004
Posts: 58

PostPosted: Sat Feb 08, 2014 9:50 pm    Post subject: mount.cifs does not work on installed hardrive Reply with quote

Hi.

I have an univeral USB end of world version. I run mount.cifs after I booted from the USB, and the mount.cifs worked okay. However, I installed the gentoo from USB, and let the hard disk boot, I don't get mount.cifs works.

I got this error every time I tried "mount.cifs" or "mount -cifs" commands
[quote]mount error(22): Invalid argument
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)
Quote:


I type the command in the following way:

Code:
mount.cifs //Server IP/Data /mnt/Apple -o user=myusername,domain=workgroup,password=mypassword


I even tried the options with ntlm, ntlmv2, or lanman, but no luck.
I have make sure that I have fuse and cifs-utils installed, and get cifs supported in kernel.


I tried "smbclient" command to log on my Apple time capsule, and it works successfully.
However, I got nothing when I typed:
Code:
smbtree -N


I just frustrated with what's going on with cifs, I want the smbmount back.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum