Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] Grub2 not loading grub.cfg
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PeeJay
n00b
n00b


Joined: 15 Aug 2004
Posts: 46
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Mon Mar 17, 2014 11:22 am    Post subject: [Solved] Grub2 not loading grub.cfg Reply with quote

I'm trying to get grub2 working after moving a new install to another disk. The new disk is gpt partitioned and I have a 6mb ef02 partition for grub to use (and it complains without it). I perform the following:
Code:
grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
grub2-install --recheck /dev/sda


and I get "Installation finished. No error reported."

on reboot I get a normal grub2 command prompt. running:
Code:
configfile $prefix/grub.cfg


gets me the menu.
Why won't it load the config file automatically?


Last edited by PeeJay on Thu Mar 20, 2014 5:43 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
WillMcDade
n00b
n00b


Joined: 17 Mar 2014
Posts: 6
Location: Wales, GB

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

If that is the order you are doing it, it is the WRONG order. Sorry to have a simple answer but try

Code:

grub2-install /dev/sda


THEN AFTER THAT

Code:

grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg


Hope this helps!

Will
_________________
The Penguin has arrived, and he will not leave your hard drive.
Back to top
View user's profile Send private message
mv
Watchman
Watchman


Joined: 20 Apr 2005
Posts: 6281

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

Perhaps /boot is a separate partition for you and you do not have the symlink "boot -> ." in it?
Back to top
View user's profile Send private message
PeeJay
n00b
n00b


Joined: 15 Aug 2004
Posts: 46
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Thu Mar 20, 2014 5:46 am    Post subject: Reply with quote

I figured it out - on another Gentoo install I noticed I had two files - grub.cfg and grub.conf. Despite reading ".cfg" in numerous places I had somehow called the file ".conf"
Doh!!!! Stupid.

Thanks for the help everyone!
Back to top
View user's profile Send private message
.:deadhead:.
Advocate
Advocate


Joined: 25 Nov 2003
Posts: 2963
Location: Milano, Italy

PostPosted: Mon Jul 21, 2014 3:45 am    Post subject: Reply with quote

Dude, you made my day: I was doing the exact same error!

Thank you for sharing :D
_________________
Proudly member of the Gentoo Documentation Project: the Italian Conspiracy ! ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum