Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Mount VDI
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Finswimmer
Moderator
Moderator


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 5467
Location: Langen (Hessen), Germany

PostPosted: Wed May 21, 2014 6:01 am    Post subject: Mount VDI Reply with quote

Hallo,

momentan sichere ich mein virtuelles Windows nicht, da bei jeder Änderung an der VDI 80GB übertragen werden müssten.
Deswegen kam ich auf die Idee, dass ich die VDI mounte, sodass sie ein "normaler" Ordner ist.
Damit könnte rsync (mit dem ich die Backups mache) nur die veränderten Dateien übertragen.

Leider schaffe ich es nicht die VDI zu mounten.
Versucht habe ich es nach dieser Anleitung (beide Version): https://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox#Mounting_virtual_disks

Habt ihr einen Tip?

Danke

Ps: Es ist doch so, dass rsync eine 50GB Datei komplett neu überträgt, wenn sich etwas geändert hat. Oder können auch innerhalb der Dateien nur die veränderten Stellen übertragen werden?
_________________
Bitte auf Rechtschreibung, korrekte Formatierung und Höflichkeit achten!
Danke
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1136
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Wed May 21, 2014 6:51 am    Post subject: Reply with quote

Moin Finswimmer,

wenn das mit dem mounten dann gelingt würde ich es mal mit folgendem rsync Parameter, unter versuchen:

--inplace
This option changes how rsync transfers a file when the file's data needs to be updated: instead of the default method of creating a new copy of the file and moving it into place when it is complete, rsync instead writes the updated data directly to the destination file.
This has several effects: (1) in-use binaries cannot be updated (either the
OS will prevent this from happening, or binaries that attempt to swap-in their data will misbehave or crash), (2) the file's data will be in an inconsistent state during the transfer, (3) a file's data may be left in an inconsistent state after the transfer if the transfer is interrupted or if an update fails, (4) a file that does not have write permissions can not be updated, and (5) the efficiency of rsync's delta-transfer algorithm may be reduced if some data in the destination file is overwritten before it can be copied to a position later in the file (one exception to this is if you combine this option with --backup, since rsync is smart enough to use the backup file as the basis file for the transfer).
WARNING: you should not use this option to update files that are being
accessed by others, so be careful when choosing to use this for a copy.
This option is useful for transfer of large files with block-based changes
or appended data, and also on systems that are disk bound, not network bound.
The option implies --partial (since an interrupted transfer does not delete

Wenns damit nicht geht, die genannten Hinweise beachten...

Für dein eigentliches mount Problem kenne ich aber auch keine Lösung.

Gruß, Andy.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1136
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Wed Aug 27, 2014 8:41 am    Post subject: Reply with quote

Hi Finswimmer,

hast wohl gedacht wir hätte dich vergessen - mitnichten. :wink:

Bin kürzlich auf der Suche nach anderen Dingen rund um VirtualBox, über diese Doku gestolpert und da fiel mir gleich wieder dein noch offener Thread ein.
Scheint zwar auch schon etwas älter zu sein, klingt aber recht plausibel.
https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=26&t=33355

Vielleicht magst Du das ja mal ausprobieren, falls Dich die Problemstellung noch quält.

Gruß, Andy.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
Finswimmer
Moderator
Moderator


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 5467
Location: Langen (Hessen), Germany

PostPosted: Tue Sep 02, 2014 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hey,

vielen Dank!
Ich hatte mir zwischenzeitlich überlegt, dass es nichts bringt, wenn ich nur die einzelnen Windows-Dateien habe.
Daraus müsste ich ja dann automatisch eine VDI erstellen können.

Deswegen habe ich das einfach auf Eis gelegt und die VDI wird halt gesichert, was leider recht lange dauert...
_________________
Bitte auf Rechtschreibung, korrekte Formatierung und Höflichkeit achten!
Danke
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum