Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
RTL8192CU managed mode gets always disconnected - help!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
happosai
n00b
n00b


Joined: 17 Aug 2005
Posts: 33

PostPosted: Fri May 23, 2014 2:52 pm    Post subject: RTL8192CU managed mode gets always disconnected - help! Reply with quote

Hello there,

I've got a problem with an USB based RTO8192CU based wifi adapter: first it starts up normally, but after a few minutes it stops working. No connection anymore, nothing, either I got to unplug it or reload the driver.

Firmware is installed, kernel is Gentoo Sources 3.12.20 64 bit.

What can I do to solve this situation? Also tested a newer vanilla 3.14.4 kernel, same there.
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6873
Location: Austria

PostPosted: Fri May 23, 2014 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Same here. To keep alive the connection, I constantly ping the router. ;)
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
happosai
n00b
n00b


Joined: 17 Aug 2005
Posts: 33

PostPosted: Sat May 24, 2014 7:35 am    Post subject: Reply with quote

I just tried that, a ping every second to my router - the connection lastet about 20 minutes and then sadly went away, so this sadly not a working workaround for me. :(
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum