Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved]genkernel --install initramfs failed
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
XQZS
n00b
n00b


Joined: 20 Oct 2013
Posts: 56

PostPosted: Sat May 24, 2014 9:57 am    Post subject: [Solved]genkernel --install initramfs failed Reply with quote

Code:

>> Initializing...
*         >> Appending base_layout cpio data...
*         >> Appending auxilary cpio data...
*         >> Copying keymaps
*         >> Appending busybox cpio data...
*         >> Appending modules cpio data...
*         >> Appending zfs cpio data...
* ERROR: Binary /sbin/mount.zfs could not be found


But in fact, I have not use the zfs fs. I just use ext2 and ext4.


Last edited by XQZS on Sun May 25, 2014 1:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
szatox
Veteran
Veteran


Joined: 27 Aug 2013
Posts: 1747

PostPosted: Sat May 24, 2014 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Try (from man genkernel):
Quote:


--[no-]mountboot
Mount, or not, BOOTDIR automatically if mountable.
Back to top
View user's profile Send private message
jburns
Veteran
Veteran


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 1048
Location: Massachusetts USA

PostPosted: Sat May 24, 2014 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Try the genkernel --no-zfs option.
Back to top
View user's profile Send private message
XQZS
n00b
n00b


Joined: 20 Oct 2013
Posts: 56

PostPosted: Sun May 25, 2014 1:48 am    Post subject: Reply with quote

With the --no-zfs option, it is OK.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum