Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
eth0 failed to start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
icehac
n00b
n00b


Joined: 19 Jun 2014
Posts: 5

PostPosted: Thu Jun 19, 2014 3:24 pm    Post subject: eth0 failed to start Reply with quote

Hello all,

I'm having an issue with my NIC that I'm unable to figure out. With the Gentoo livecd, my nic seems to work fine. "lspci" shows that the ethernet port is an Nvidia card, and uses the module "forcedeth". After the install, however, ifconfig only shows my "lo" address. "/etc/init.d/net.eth0 start" states that the device can not be found, and that I could have a wrong module installed. dmesg shows an interesting message about my eth0 and eth1 devices changing names to encp08sp1 and encp09sp1. I believe this is something systemd handles? Also, I did a "genkernel all" for a compile. All the Nvidia modules are turned in on "make menuconfig", and have ran "make modules" for good measures. Could I have configured something wrong? I'm a bit at a loss here, and would appreciate any help I could get 8)

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 7553
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu Jun 19, 2014 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

what does
Code:
ifconfig -a
show? if a wired interface is not shown: what does
Code:
grep -i net_vendor_nvidia /usr/src/linux/config.gz
show? if not CONFIG_NET_VENDOR_NVIDIA=m or CONFIG_NET_VENDOR_NVIDIA=y update the kernel configuration
Quote:
Device Drivers --->
[*] Network device support --->
[*] NVIDIA devices
<M> nForce Ethernet support
and recompile and recopy the kernel.
If you want to keep eth0 wlan0 type nic names add net.ifnames=0 to the kernel cmdline in your bootloader
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
icehac
n00b
n00b


Joined: 19 Jun 2014
Posts: 5

PostPosted: Thu Jun 19, 2014 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Donahue,

Thank you for the reply. I will try this as soon as I get home tonight.

Cheers!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum