Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Unable to get sound to work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shisbosd
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2014
Posts: 27

PostPosted: Wed Aug 27, 2014 12:14 am    Post subject: Unable to get sound to work Reply with quote

Maybe this is very easy to figure out but I haven't been able to. I've emerged ALSA and unmuted my device, I have Intel HD audio enabled in my kernel, maybe I don't know the specific driver for my system though, how would I find out? I'm using a Thinkpad x220. My sound buffer's size is set to 4096, so I shouldn't have any problems with that.

Thanks for the help.
Back to top
View user's profile Send private message
russK
l33t
l33t


Joined: 27 Jun 2006
Posts: 630

PostPosted: Wed Aug 27, 2014 2:19 am    Post subject: Reply with quote

I believe Intel HD audio is correct, according to this pretty detailed page about gentoo on the thinkpad x220: http://vminko.org/gentoo_manuals/thinkpad_x200

The author has some other tips, HTH.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum