Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[systemd] service failed at boot (solved)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ruddy32
n00b
n00b


Joined: 07 May 2014
Posts: 40
Location: France

PostPosted: Sun Aug 31, 2014 9:33 pm    Post subject: [systemd] service failed at boot (solved) Reply with quote

Hi,

Many services cannot start at boot time. It's not possible to logon the system, keyboard input did not work. Using chroot, I get following errors in /var/log/messages:
Code:

...
Aug 31 00:20:10 lt001 systemd[1]: Failed to start Wait for Plymouth Boot Screen to Quit.
Aug 31 00:20:10 lt001 systemd[1]: Unit plymouth-quit-wait.service entered failed state.
...
Aug 31 00:20:14 lt001 systemd-logind[4749]: Failed to add match for NameOwnerChanged: Connection timed out
Aug 31 00:20:14 lt001 systemd-logind[4749]: Failed to fully start up daemon: Connection timed out
Aug 31 00:20:14 lt001 systemd[1]: systemd-logind.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Aug 31 00:20:14 lt001 systemd[1]: Failed to start Login Service.
Aug 31 00:20:14 lt001 systemd[1]: Unit systemd-logind.service entered failed state.
...
Aug 31 00:20:39 lt001 systemd-logind[4802]: Failed to add match for NameOwnerChanged: Connection timed out
Aug 31 00:20:39 lt001 systemd-logind[4802]: Failed to fully start up daemon: Connection timed out
Aug 31 00:20:39 lt001 systemd[1]: systemd-logind.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Aug 31 00:20:39 lt001 systemd[1]: Failed to start Login Service.
Aug 31 00:20:39 lt001 systemd[1]: Unit systemd-logind.service entered failed state.
...
Aug 31 00:21:20 lt001 systemd[1]: Failed to start GNOME Display Manager.
Aug 31 00:21:20 lt001 systemd[1]: Unit gdm.service entered failed state.
...
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Failed to start Bluetooth service.
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Unit bluetooth.service entered failed state.
...
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Failed to start Avahi mDNS/DNS-SD Stack.
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Unit avahi-daemon.service entered failed state.
...
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Failed to start Network Manager.
Aug 31 00:22:00 lt001 systemd[1]: Unit NetworkManager.service entered failed state.
...
Aug 31 00:22:15 lt001 systemd[1]: dhcpd4.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Aug 31 00:22:15 lt001 systemd[1]: Unit dhcpd4.service entered failed state.
...

Many times I get this line too :
Code:

nss_ldap: failed to bind to LDAP server ldap://127.0.0.1: Can't contact LDAP server

I'm not sure that ldap problem is the root cause.

The kernel config match systemd wiki page.

What might be wrong in the system config that make systemd service not work at boot?
_________________
ruddy32


Last edited by ruddy32 on Tue Sep 02, 2014 8:37 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
luna80
Veteran
Veteran


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 1109
Location: switzerland

PostPosted: Mon Sep 01, 2014 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

try to look here

there is a similar error
_________________
*** !f j00 c4n r34D tH15 tH3N j00 n33D t0 l0g Off ***
Back to top
View user's profile Send private message
ruddy32
n00b
n00b


Joined: 07 May 2014
Posts: 40
Location: France

PostPosted: Mon Sep 01, 2014 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

I have this message in systemd journal :
Code:

...
dbus_bus_get_private(): Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or th
e network connection was broken.
...
<error> [1409564807.614997] [nm-manager-auth.c:87] pk_authority_get(): Failed to initialize PolicyKit: (44) Error initializing authority: Erreur lors de l'envoi de l'identification : Erreur d'envoi de message : Relais brisé (pipe)
...

It might be a problem with policykit configuration.
_________________
ruddy32
Back to top
View user's profile Send private message
ruddy32
n00b
n00b


Joined: 07 May 2014
Posts: 40
Location: France

PostPosted: Tue Sep 02, 2014 8:35 am    Post subject: Reply with quote

Finally, I remove ldap from /etc/nsswitch.conf and all works fine.

PS: slapd.service was not enabled
_________________
ruddy32
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum