Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Google Chrome, Mplayer & xrandr [solved] (sort of)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
CrankyPenguin
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Jun 2003
Posts: 274

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 6:49 pm    Post subject: Google Chrome, Mplayer & xrandr [solved] (sort of) Reply with quote

This is an FYI post. I recently installed Google Chrome (both source and binary) On a new x86_64 system using a dual-head display via xrandr (x11-apps/xrandr-1.4.1). On start-up both installs of chrome rendered ludicrously slow or even failed to run. The problem appears to be between xrandr and chrome. In short the rendering engine does not like dual-head setups, at least like mine, and will not run. In single-head mode, however, chrome and chromium operate fine.

This is also true of mplayer. When attempting to play a video on dual-head setup the player will run show or crash. It only works when running 'mplayer -vo x11' which of course prevents resizing and full-screen mode.

I am not sure why this occurs but am putting this out there as a note to others.
_________________
Linux, the OS for the obsessive-compulsive speed freak in all of us.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum